'Hedefimiz ilk 500'

'Hedefimiz ilk 500'

Selçuk Üniversitesi'nin hedeflerini anlatan Rektör Mustafa Şahin, “Rekabetçi, güçlü ve kalitesini arttıran bir üniversite olarak Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk 10’daki yerimizi koruyarak dünyadaki üniversiteler arasında ilk 500 arasına gireceğiz”

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, yeni rektörlük binası tanıtmak ve rektörlük dönemi boyunca yaptıkları hizmetlerle geleceğe yönelik yapacakları projeler hakkında bilgi vermek için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Alaaddin Keykubat Köşkü’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Şahin’e, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Kara, Prof. Dr. Mehmet Okka ve Prof. Dr. A. Kağan Karabulut eşlik etti. Rektörlük binasını şehir merkezinden kampüse taşımakla bazı yönetimsel sorunları ortadan kaldırdıklarını aktaran Şahin, “Rektörlüğün şehir merkezinde kampüsten uzak olması bazı yönetimsel sorunlara neden oluyordu. Üniversitenin içinde yeni rektörlük binasının bitmesiyle bütün sorunlara anında müdahale edebileceğiz. Eylül ayı itibariyle yeni binamızda hizmet vermeye başladık” şeklinde konuştu.

5-1-002.jpg

YERLİ İLAÇ ÜRETİLECEK

Türkiye’de lisanslı  ilaç üretimi olmadığını ve buna çare bulmak için İlaç Mükemmeliyet merkezi kurduklarını aktaran Rektör Şahin, Eczacılık fakültesine ait yeni bir bina planladıklarını ve bu bina ile güçlü bir laboratuvar oluşturacaklarını aktardı. Ülkenin geleceğine ve yarınlarına hizmet edecek bir yapıya hizmet edeceklerini kaydeden Şahin, “İLKO ilaç Fabrikası, Selçuk Ecza ile bu sürece ciddi destekler verecekler. Ülkede yeteri kadar eczacı var. Biz sınırlı sayıda kontenjan alıp daha çok ilaç araştırmalarıyla ilgili süreci ilerletmek istiyoruz. İşe başlarken İlaç Mükemmeliyet Merkezini kurarak başladık. Zaten çok güçlü bir ileri teknoloji laboratuvarımız var. Ülkemizin ihtiyacı olan lisanslı ilaçları üretmek için düğmeye basacağız” ifadelerini kullandı.

YENİ FAKÜLTELER SELÇUK ADIYLA YÜKSELDİ

Yeni eğitim döneminde 3 fakültenin açılışını yaptıklarını ve eğitim öğretime başladığını dile getiren Rektör Şahin, “Sivil Havacılık Yüksekokulunun kadrosu tamamlandı ve öğrencileri aldık. Yoğun bir talep var ve sektörle iş birliği yapmayı planlıyoruz. İslami ilimler Fakültesine de kadroyu açtı ve öğrencileri aldık. İlk defa bu sene öğrenci kabul eden İslami İlimler Fakültesi bu yıl 63 fakülte içinde öğrenci tercihlerinde 10. Sıraya yerleşti. Eczacılık Fakültemiz ise 4 ay içerisinde kuruldu, kontenjan verildi ve öğrenci alımı gerçekleştirildi. 27 eczacılık fakültesi içerisinde Eczacılık Fakültemiz öğrenci tercihlerinde 9. Sıraya yerleşti. Selçuk Üniversitesi adının ne kadar önem arz ettiğini buralardan görebiliyoruz” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından basın mensuplarıyla birlikte yeni rektörlük binası gezildi. Alaeddin Keykubat Yerleşkesi içerisinde yaklaşık 13 bin metrekarelik yapı alanından oluşan yeni binanın tamamlanmasıyla birlikte şehir merkezinde bulunan binadan taşınan Rektörlük taşınma işlemleri tamamlandı. A, B ye C olmak üzere toplamda 3 blok ve 2 tüp geçitten oluşan binada tüm idari birimler tek bir çatı altında toplandı.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.