Hedefimiz dünya üniversitesi olmak

Hedefimiz dünya üniversitesi olmak

SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Dünya üniversitesi olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Her yıl 22 bin öğrenci mezun ediyoruz. Bilgi üreten bir üniversiteyiz” diye konuştu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen “Üniversitemizin Gelişimi ve Ülkemiz Gündemine İlişkin Genel Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. SÜ Merkez Rektörlük Binası Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdullah Topcuoğlu, Ahmet Kağan Karabulut, Prof. Dr. Hüseyin Kara, Prof. Dr. Mehmet Okka, SÜ Daire Başkanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Rektör Şahin, üniversitenin projeleri ve 15 Temmuz başarısız askeri darbe girişimi sonrası yaşanan süreç ile ilgili bilgiler verdi. 14 Ocak günü görevi devraldıklarını belirten Şahin, “İlk iş olarak senato kararıyla, Mevlana Üniversitesi ile ortak eğitim programlarımızı iptal ettik” dedi.

EN İYİ 6 ÜNİVERSİTEDEN BİRİYİZ

Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi büyük bir tehlike atlattığını dile getiren Rektör Şahin, süreç içerisinde emin olmadıkları hiç bir adımı atmadıklarını söyledi. SÜ'nün misyonu olduğunu ifade eden Şahin, “Hain terör örgütü üniversitemizi üs olarak kullandı.  Doktora ve yüksek lisans planlarını buradan yürüttüler. FETÖ ile ilişkisi bulunan 170 kişiyi ihraç ettik. Yeni listeler var. Bunları üniversitemizde barındırmayacağız. Dünya üniversitesi olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Amacımız, üniversitemizin başarı sıralamasını daha üst noktalara çıkarmak. Her yıl 22 bin öğrenci mezun ediyoruz. Bilgi üreten bir üniversiteyiz. Devlet üniversiteleri arasında 6. sıradayız. Tek bir eksiğimiz var o da; ürettiğimiz bilgiyi ürüne dönüştüremememiz. Bu konuda ciddi atılımlar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

ÖĞRETİM ÜYELERİNE KADRO

Rektör Şahin, toplantı esnasında önemli bir konuya da değinerek, kadro bekleyenlere müjde verdi. 2017 yılının sonuna kadar her bir öğretim üyesine kadro vereceklerini ve herkesin hakkını alabileceğini belirten Şahin, “11 yıldır doktora aldığı halde kadro bekleyenler var. Bu sıkıntıyı inşallah gidereceğiz. Kimseye sıkıntı yaşatmayacağız” dedi. Şahin, daha sonra şunları kaydetti: “Üniversitemizin kampüsünü sosyal açıdan daha yaşanabilir ve güvenli bir hale getiriyoruz. 120 santim beton, 150 santim parmaklık ile üniversitemizin etrafını çeviriyoruz. Kurumsal bir kimlik oluşturmak istiyoruz. Yurtlarımızı elden geçirdik. Mevlana Üniversitesinin arkasında kaçak bir inşa vardı. Oranın gerekli bütün belgelerini alarak 350 yatak kapasiteli erkek öğrenci yurdu haline getirdik. Aşı üretim merkezi kurmayı amaçlıyoruz. Önemli bir çalışma, büyük paralar ödeniyor. Tarım üreticileri ile görüştük. Tohumculuk, seracılık, bitki ve hayvan ıslahı için önemli projelerimiz var. Yerli otomobil üretme noktasında Konya sanayisinin neler yapabileceğine kafa yoruyoruz. Umutluyuz, çünkü otomobil üretimindeki en zor parçalar Konya'da üretilebiliyor. Güneş enerjisi santrali kuracağız. Bu sayede üniversitemizin elektrik ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacağız.”

SELÇUKLU TARİHİ MÜZESİ KURULSUN

“Selçuk Üniversitesi içerisinde yer alan 10 bin metrekarelik kapalı müzenin telef olmasını istemiyoruz” diyen Şahin, konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Selçuklu tarihinin yansıtıldığı eserlerin müze içerisinde yer almasını istiyoruz. Selçuklu tarihi müzesine ihtiyacımız var. Üniversitemize her yıl on binlerce yeni kayıtlı öğrenci geliyor. Tarihimiz en iyi bu şekilde anlatılır. Yetkililere bu konuda talebimizi bildirsek de bize karşı büyük bir direnç gösterildi. Talebimiz bazı nedenlerden dolayı hala karşılanamadı. Bu konuda yetkilileri sorumluluğa davet ediyorum.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.