Hedefimiz 3.Lig

Hedefimiz 3.Lig

Yeni sezonda BAL Ligi'nde Konya'yı temsil etme hakkı elde eden Sarayönü Belediyespor, Ereğlispor ve Akşehirspor Spor Toto 3.Lig'e çıkmak için mücadele edecek

Bölgesel Amatör Lig'de 2016-2017 sezonu geride kaldı.7.sezon geride kalırken ligde Konya takımları bir kez daha başarıyı yakalayamadı. Bölgesel Amatör Lig'de Konya takımları arasında tek başarıyı yakalayan Sarayönü Belediyespor oldu. Sarayönü Belediyespor geçtiğimiz sezonu grup şampiyonu olarak tamamladı ve 3. Lige yükselme baraj maçları oynama hakkını elde etti.  Yeşil-siyahlı ekip bu maçlarda  2 şansı olmasına rağmen 2 maçta da yenilerek 3.Ligin kapısından döndü. Bu sezon tarihinde ilk kez 2 takımın Konya'yı temsil ettiği ligde Sarayönü Belediyespor ile Akşehirspor vasatı aşamadı. Yeni sezonda Sarayönü Belediyespor, Akşehirspor ve Ereğlispor BAL Ligi'nde Konya'yı temsil edecek. 3 ilçe takımı Spor Toto 3.Lig'e çıkmak için mücadele edecek.

KART İLE BAŞARIYA KOŞACAK

Bölgesel Amatör Lig 7.Grup'taki temsilcimiz Sarayönü Belediyespor, ligi 4. Sırada tamamladı.Grupta Konya il birinciliğini tamamlayan Sarayönü Belediyespor statü gereği ligde kalmayı garantiledi. Sarayönü Belediyespor gelecek sezonda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek. Geçtiğimiz sezon Niyazi Kart ile şampiyon olan yeşil-siyahlılar gelecek sezon için iddialı bir kadro kurarak yeni sezonda Spor Toto 3.Lig'e yükselmek için mücadele edecek.

YENİDEN BAL'DA MÜCADELE EDECEK

Bu sezon Bölgesel Amatör Lig 7.Grup'ta çalkantılı günler geçiren Akşehirspor, yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etme hakkı elde etti. Kırmızı-beyazlılar, statü gereği play-off maçında karşı karşıya geldiği Konya Süper Amatör Lig ikincisi Selçukspor'u 3-1 mağlup ederek yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig'de Konya'yı temsil etme hakkı elde etti. İsmet Karababa yönetiminde büyük hedefler belirleyen Akşehirspor, Spor Toto 3.Lig'e çıkmak için mücadele edecek bir diğer temsilcimiz.

EREĞLİ'DE HEDEFLER BÜYÜK

Geçtiğimiz sezon statü gereği Bölgesel Amatör Lig'den Konya Süper Amatör Grup'a düşen Ereğlispor 1 yıl aranın ardından yeniden Bölgesel Amatör Lig'e yükseldi. Konya Amatör Süper Grup'ta; haftaya 1 puan farkla Selçukspor’un önünde giren Ereğlispor deplasmanda Muhasebe Gençlerspor’u 1-0 yenerek şampiyon oldu ve adını Bölgesel Amatör Lige yazdırdı  Ereğlispor bu şampiyonlukla  geçtiğimiz sezon düştüğü Bölgesel Amatör Lige yeniden yükseldi. Ereğlispor, yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig'de Konya'yı temsil edecek.

BURAK TAŞPINAR merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.