Hedef yüzde 60 evet

Hedef yüzde 60 evet

Ak Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, "Hedefimiz Konya'da en az yüzde 80 Türkiye'de ise en az yüzde 60 oranında evet oyu çıkarmaktır. Bunun için gece gündüz çalışacağız" dedi

AK Parti Konya İl Başkanlığı, TBMM’den geçen Anayasa değişikliği teklifi ve referandum sürecini değerlendirmek için il danışma meclisi toplantısı yapıldı. Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Ak Parti Konya Milletvekilleri Halil Etyemez, Mustafa Baloğlu, Hüsnüye Erdoğan, Ziya Altunyaldız, Muhammet Uğur Kaleli, Leyla Şahin Usta, Mehmet Babaoğlu, Abdullah Ağralı, Hacı Ahmet Özdemir, Ömer Ünal, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti İlçe Başkanları, Ak Parti Kadın Kolları, Gençlik kolları üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

EVET ÇIKACAĞINDAN ŞÜPHEMİZ YOK

İçinde bulunduğumuz bu coğrafya bizi hep tarihten bugüne çok zor şartlar bıraktığını ve bu milletin ebedi refahı için sistem değişikliğinin şart olduğunu söyleyen Ak Parti Milletvekili Halil Etyemez,  şu açıklamalara yer verdi: "Bu zor şartlar içerisinde bu millet hayatını devam ettiriyor. Bu anadolu öyle bir anadolu ki tarihten bu güne kadar hep balkanlardan da Yunanistan'dan da Kıbrıs'tan da Çeçenistan'dan Ahıska'dan Irak'tan bu gün de Suriye'den bu Anadolu topraklarına hep göç almıştır. Bugün Suriyelileri Anadolu topraklarında misafir ediyorsak bu milletimizin asaletinden kaynaklanıyor. Bu Anadolu'nun dünyanın bizim için bizim coğrafyamızın ve bu külliyetin merkezi, odağı, yuvası ve kavruk olduğu için bu insanlar buraya geliyor. Bu şunu gösteriyor ki bu millet soydaşlarımızın, akrabalarımızın, kardeşlerimizin sığınacağı tek nokta ve tek yerdir Anadolu. Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerinde yaşadığı bu topraklar bu saydığımız insanların sığınacağı tek yerdir. Bize çok büyük görevler düşüyor. O nedenle bu coğrafyada bu topraklarda yaşayan bu millete çok çalışmak düşüyor. Bu nedenle bize kardeşçe yaşamak, el ele verip birbirimizi sevmek birbirimizle kucaklaşıp bu sorumluluğumuzu yerine getirmek düşüyor. Çünkü biz öyle bir milletiz ki tarihte medeniyetler kurmuş dev yüzyıla hakım bir medeniyetin torunlarıyız. Bu nedenle bu millet refahı her daim haketmiştir. Bu zamana kadar çok kez anayasa değişikliği oldu. Keşke milletimize en iyi şekilde hitap edecek bir anayasa geliştirebilsek. Bu konu hakkında meclis bir kaç kere toplandı fakat Cumhuriyet Halk Partisi her daim önümüzde oldu. Milletimizin refahı ve sağlığı için sistem değişikliği şart ki milletin en doğru kararı vereceğini düşünüyorum. Halk arasında hayır oyunun daha fazla çıkacağı yönünde söylentiler var. Biz eminiz ki Konya'da en az yüzde 80 Türkiye'de ise en az yüzde 60 oranında evet oyunun çıkacağından eminiz. Şarkıda olur bal gibi olur diyor. Biz de diyoruz ki evet bal gibi de evet!"

TARİHİ ANLARI YAŞIYORUZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yatırımları ve gündemi değerlendirdi. TBMM’den geçen Anayasa değişiklik teklifi ve referandum sürecine de değinen Akyürek, Türkiye’nin yeni bir İstiklal Savaşı’nda olduğunun altını çizerek herkesten üzerine düşeni yapması konusunda daha dikkatli olmalarını istedi. Akyürek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Zorluklarla beraber kolaylıklarda vardır. Bu bir bağımsızlık mücadelesidir. Hem siyasi hem ekonomik hem de kültürel emperyalizmin ortadan kaldırılması adına yürütülen bu mücadele döneminde önümüze çıkan yerli yabancı tüm güçler el birliği içinde. 15 Temmuz'da yaşanan hadise aynı zamanda tarihimizde ilk defa askeri darbenin bir çetenin yaptığı müdahalenin millet tarafından engellenmesi söz konusudur. Yine Cumhurbaşkanlığı sisteminin de bu sürecin sonunda ortaya çıkıyor olması da aynı şekilde milletimizin belki yüz yıllık süreçteki büyük yürüşüne de çok önemli bir adım teşkil ediyor. Devlet millet buluşmasının engellendiği bir yüzyılı ülkemiz yaşadı. Şimdi devlet millet buluşmasında doğrudan demokrasi uygulamasında en önemli dönemeci hep birlikte 16 Nisan'da  milletle beraber dönmüş olacağız. Bu dönemece daha güçlü girmiş olacağız. Bugün yaşananlar, hangi büyük güçlerin elleriyle yapıldığı ortada. Bizler de yeniden büyük ve lider Türkiye’yi kurma çabasındayız. Konya olarak bizler de çok dikkatli olmamız ve üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor."

GEÇMİŞTEN DERS ALMALIYIZ

AK Parti İl Başkanı Musa Arat, TBMM’den geçen Anayasa değişikliği teklifi ve referandum sürecini değerlendirdi. Tüm engelleme ve çirkin eylemlere rağmen teklifin TBMM’de kabul edildiğini söyleyen İl Başkanı Musa Arat, bundan sonra AK Parti Konya İl Teşkilatı’na çok iş düştüğünün altını çizdi. Arat, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yarını geleceğimizi anlamak için düne, geçmişe bakmalıyız. Hatırlarsınız 11 Eylül 2002'deki Amerika'daki saldırıları. Bu kuşkulu olaydan hemen sonra Amerika Başkanı Bush küresel işgal düzeni adına müslümanlara suçlu ünvanını vermişti ve islama karşı Haçlı seferlerini başlatmıştı. Afganistan ve Libya işgal edildi. Binlerce müslüman öldü. Şimdi medeniyetimizin yeniden inşası için başlatılan tarihi bir yürüyüşün içerisindeyiz. Yeni bir anayasa ve yeni bir sistem ile yürümeye devam ediyoruz. Bizim bu yürüyüşümüz müslümanların duasıyla büyüyen bir yürüyüştür. Gerekli çalışmalarımızı ve hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra sahalara ineceğiz ve halkımıza bu yeni sistemi anlatıp onlardan destek isteyeceğiz. İnanıyoruz ki yağan kar ile bereketlenen iklim siyasi alana da yansıyarak en hayırlı sonuçları alacağız." Yapılan açılış konuşmalarından sonra divanın program divan konuşmaları ile devam etti.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum