Hedef çiçek gibi Konya

Hedef çiçek gibi Konya

Konya basın mensupları Alaadin Tepesi ve Türk Yıldızları Parkı'nda bulunan yumru ve soğanlı bitkiler bahçesini gezdi.

Konya basın mensupları Alaadin Tepesi ve Türk Yıldızları Parkı'nda bulunan yumru ve soğanlı bitkiler bahçesini gezdi. Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ceylani Kılıç, İnsanlarımızın mutlu ve huzurlu olmasını arzuluyoruz. Çiçek gibi Konya sloganımız ile hareket ediyoruz dedi

Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu ve Konya Büyükşehir Belediyesi  Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ceylani Kılıç, basın mensupları ile bir araya geldi. Köseoğlu ve Kılıç, Alaaddin Tepesi'ndeki ve Türk Yıldızları Parkı'ndaki yumru ve soğanlı bitkiler bahçesinde yaptıkları çalışmayı anlattı. Konya genelinde 10 milyondan fazla ekimini gerçekleştirdikleri lalelerin özellikleri ile ilgili bilgiler verdi. Konya Büyükşehir Belediyesi  Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ceylani Kılıç, lalelerin vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü kaydetti. Alanda yoğunluğun gün içinde hayli yüksek olduğunu aktaran Kılıç, Yerli ve yabancı gelen turistlerin büyük çoğunluğu Alaaddin Tepesi'ndeki lale bahçesini ziyaret ediyor. Emekli olanlar, yaşlılar, gençler, hastalar, engelliler; yedisinden yetmişine tüm vatandaşımız gelip burada günün yorgunluğunu ve stresini atma imkanı buluyor dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN RESİMİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ)

foto_2.jpg

VATANDAŞ LALE ŞENLİĞİ YAŞIYOR

Selçuklu Devletine başkentlik yapmış Konya'nın en merkezi yerinin Alaaddin Tepesi olduğunu ve burada yumru ve soğanlı bitkiler bahçesi kurduklarını anlatan Kılıç, alanı lale bahçesi olarak adlandırdıklarını ifade etti. Kılıç daha sonra şunları kaydetti: Her yıl Nisan ayı içerisinde burayı lale şenliğine çeviriyoruz. İnsanlarımızın mutlu ve huzurlu olmasını arzuluyoruz. Çiçek gibi Konya sloganımız ile hareket ediyoruz. Alaaddin Tepesi'ne 1 milyon lale ektik. Lalenin diğer çeşitleri olan nergis, çiğdem, sümbül ile birlikte 1 milyon 600 bin bitkiyi vatandaşlarımızın görseline sunduk. Bu alan, mutlaka görülmeli.

KONYA GENELİNDE 10 MİLYON LALE

Şehrin çeşitli yerlerine lale ektiklerini söyleyen Kılıç, Konya genelinde toplamda 10  milyon lale ekiminin gerçekleştirildiğini dile getirdi. Alaaddin Tepesi'nin üst kısmının bundan sonra sürekli mevsimine göre çiçek bahçesi olarak kalacağının müjdesini veren Kılıç, Sezonuna göre yeni yeni uygulamalar yapıyoruz. Gerek Konyalılar gerekse Konya'ya gelen misafirler yılın her ayı burada çiçek sevgisini yaşayabilir. Konya'nın imajı bu anlamda güçleniyor. Çalışmanın Konya'ya değer kattığını düşünüyoruz. Konya'ya gelip de ardından memleketine dönen insanlar hayranlıkla gittiği yerde Konya'yı anlatıyorlar. Her güzelliğin bir bedeli var açıklamalarında bulundu.

LALELER KONYA'DA ÜRETİLDİ

Ektiğimiz lalelerin hepsi, Konya'da üretiliyor diyen Kılıç, şunları kaydeti: Lalenin anavatanı Konya. Selçuklu döneminde yani sanatın ve kültürün zirve yaptığı dönemlerde lale; hayat buldu. Osmanlı zamanında Konya'dan İstanbul'a gitti. 1700'lü yıllarda  da Hollanda'ya gönderildi. Uzun yıllar Hollanda'dan lale aldık. Akıllı ve cesur olan bir üreticimiz, Konya'da başlatarak 15 yıl içinde lale üretimini önemli bir seviyeye ulaştırdı. Lale ihrac eden bir konuma geldik. Lale ihracatının yüzde 98'ini Konya karşılıyor. Yaklaşık 50 milyon civarında lale üretiliyor. Eğer laleleri ithal etseydik, biz Konya'ya bu kadar lale dikemezdik.

EDİRNE'NİN KONYA GİBİ OLMASINI İSTİYORUZ

Öğrencileri ile birlikte Edirne'den Konya'ya gezmeye gelen Edebiyat Öğretmeni Tuba Yavuz, Konya'nın özellikle yeşilliğini çok beğendiklerini ve temizliğine hayran kaldıklarını vurguladı. Sürekli temizlik aracı gördüklerini ifade eden Yavuz, İnsanların bu konuda çok hassas olduğunu hissettik. Her yerin park olması çok anlamlı. Lalelere bayıldık. Edirne'yi lale kenti olarak bilirdik ama değilmiş. Gittiğimiz zaman bu konuda belediye başkanımıza sitem edeceğiz. Edirne'nin de Konya gibi olmasını isterizdiye konuştu.

EMRE ÖZGÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum