Hdp’yi Bayramlaşma İçin 4 Parti Ziyaret Etti

Hdp’yi Bayramlaşma İçin 4 Parti Ziyaret Etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile diğer partilerin bayramlaşma töreni BDP genel merkezinde gerçekleştirildi. BDP’yi sırasıyla AK Parti, CHP, Saadet Partisi ve DSP heyetleri ziyaret etti.Bayramlaşmanın ardından yapılan sohbetlerde, Ortadoğu’daki...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile diğer partilerin bayramlaşma töreni BDP genel merkezinde gerçekleştirildi. BDP’yi sırasıyla AK Parti, CHP, Saadet Partisi ve DSP heyetleri ziyaret etti.

Bayramlaşmanın ardından yapılan sohbetlerde, Ortadoğu’daki ve Türkiye’deki huzursuz ortam ile cumhurbaşkanı seçimi konuşulan ana konular oldu. HDP’yi ziyaret edenlerle; Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Bilgen, PM üyeleri Ahmet Karataş ile Gülçin İspart ilgilendi. İlk olarak saat 10.10 sıralarında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ve heyeti, BDP genel merkezine geldi. HDP’li Ayhan Bilgen, konuklarına buruk bir bayram olmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, Ortadoğu ve Türkiye’deki huzursuzluklara dikkat çekti.

AK Partili Abdulhamit Gül de kalbinde vicdanı olanların bu bayramı buruk geçirdiğini ifade ederek; Gazze, Irak ve Suriye’de yaşanan şiddete değindi. Gül, farklı düşüncelerin Türkiye’nin zenginlikleri olduğuna işaret ederek, çözüm sürecinin başarı ile uygulanması temennisini iletti.

Ardından HDP’yi Genel Başkan Emrehan Halıcı ve heyeti ziyaret etti. Emrehan halıcı, ülkenin şu anda içinde bulunduğu durumun kendilerini mutlu etmediğini belirterek; daha mutlu, barış, özgürlük, demokrasi dolu günler beklediklerini söyledi. Hem bölgede hem Türkiye’de yaşanan, oluşan olumsuzlukların ortadan kalktığı bir dönem arzuladıklarını tekrarlayan Halıcı, bunun da yolunun demokrasi yolunda seçimlerden geçtiğini kaydetti.

Önümüzdeki cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimlerinden sonra ülkenin özlenen atmosfere kavuşmasına vesile olmasını arzuladıklarını aktaran CHP’li Halıcı, “Daha eşit bir ortamda bu seçimin yapılması gerekli. Halkın seçmesi çok anlamlı. Ülkedeki bütün siyasi partileri bütün kavgadan gürültüden uzak bir seçim olması gerekir.” dedi. Halıcı HDP’ye yapılan saldırıları şiddetle kınayarak, hükümetin çok daha duyarlı davranmasının altını çizdi.

AK Parti ve CHP heyetlerinin ardından, Saadet Partisi de HPD merkezini ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez ve heyeti, HDP’lilerin bayramını kutladı. Hasan Bitmez, açıklamasında, bayramın İslam alemi için insanlık için hayırlara vesile olmasını, bayramlarda yeryüzünde kanın, göz yaşının akmamasını arzuladıklarını belirtti. Bitmez; ülkenin, milletin hak ettiği refah düzeyine ulaştığı, haksızlıkların sona erdiği bir döneme ulaşmasını temenni etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.