Hdp'li Hasip Kaplan: Bu Güvenlik Paketleri Çözüm Süreciyle Çok Ters

Hdp'li Hasip Kaplan: Bu Güvenlik Paketleri Çözüm Süreciyle Çok Ters

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, hükümetin kendisine oy vermeyen yüzde 60'ı makul şüpheli olarak gördüğünü belirterek bu güvenlik paketlerinin çözüm süreciyle çok ters olduğunu söyledi. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen...

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, hükümetin kendisine oy vermeyen yüzde 60'ı makul şüpheli olarak gördüğünü belirterek bu güvenlik paketlerinin çözüm süreciyle çok ters olduğunu söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Kaplan, yargı ve güvenlik paketlerini eleştirdi. HDP'nin özgürlükleri, hukuku, adaleti savunurken, buna ilişkin teklifler verirken, hükümetin dikta yasalarını getirip güvenlik paketi olarak halka yutturmaya çalıştığını dile getiren Kaplan, "Bu paketin içinde soyadı değişikliğiyle ilgili düzenleme var. Bunun ne alakası var bu kanunda. Jandarma İçişlerine bağlanacak diyorlar. Sivil generaller mi jandarmayı yönetecekler? JİTEM mi ihtiyaç duydunuz? Bizi karanlık günlere mi getirmek istiyorsunuz?" şeklinde konuştu.

Güvenlik diyerek hak ve özgürlük kırıntılarının da alınmak istendiğini vurgulayan Kaplan, baskı yasalarının çözüm olmadığını herkesin bildiğini ifade etti. Hükümetin, kendisine oy vermeyen yüzde 60'ı makul şüpheli olarak gördüğünün altını çizen Kaplan, şöyle devam etti: "Vatandaşı makul şüphe adı altında 24 saat içeri atacak. Mahkeme kararı olmadan evini basacak. Savcı isterse bu süreyi mahkeme kararı olmadan 48 saate kadar çıkaracak. Türkiye'yi hapishaneye mi çevirmek istiyorsunuz? Bütün Türkiye'de olağanüstü hal mi uygulamak istiyorsunuz? Molotofu suç sayacaklarmış. Zaten suç. Taşlar da silah. Memleketin her tarafı taş. Bu taşları ne yapacaksınız? Taşlara ne ceza vereceksiniz? Bu güvenlik paketleri çözüm süreciyle çok ters. AK Parti Hükümet'i bu güvenlik kafasıyla freni patlak kamyon gibi yokuş aşağı iniyor. Birinin onlara dur demesi gerekiyor çünkü bu yolun sonu uçurum. Biz demokratik kanalları açmaya çalışıyoruz hükümet diktanın yollarını açmaya çalışıyor. Hükümeti akılını başına almaya çağırıyoruz?"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın Peşmerge'nin sınırdan geçişinin tezkere kapsamında olmadığını söylediğinin hatırlatılması üzerine ise Kaplan, "O tezkereye gider imza verirsen, sonra Peşmerge gelince 'ben vermedim' dersin. Bal gibi verdin, hadi oradan. Daha bugün Karatepe'de Türkmenleri katlettiler. Sen git önce onlara yardım et." karşılığını verdi.

IŞİD'in Kobani'nin içine girse bile Kobani'yi almasının mümkün olmadığını belirten Kaplan, 40 milyon Kürdün tükürüğünde boğulacaklarını söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.