HDP'li Altan Tan partisini eleştirdi

HDP'li Altan Tan partisini eleştirdi

HDP’nin son kongresinde yönetime giremeyen Diyarbakır milletvekili Altan Tan’a göre bugün HDP’nin vitrinine Türk solu hâkim oldu.

7 Haziran seçimlerinde PKK’nın HDP’ye verilen oyları kendisine verilmiş sanma hatasına kapıldığını da belirten Tan, “Bu doğru mu yanlış mı? Kararı seçmen verecek” dedi. Altan Tan, HDP’nin son dönemde siyaseten “sıkışmış” bir durumda olduğunu da sözlerine ekledi.

"HALK, SİLAHLI MÜCADELE İSTEMİYOR"

Çözüm sürecinin sona ermesi, bazı il ve ilçe merkezlerinde yaşanan çatışmalar, Suriye'deki gelişmeler ve Halkların Demokratik Partisi'nin son kongresiyle parti vitrininde yaşanan değişimi... Al Jazeera, HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan'a Türkiye'nin gündemindeki bu başlıkları sordu. Tan, gelinen noktanın en çok "Dindar, müslüman Kürtleri" sıkıntıya düşürdüğüne inanıyor. Halkın haklarını savaş yoluyla, silahlı mücadeleyle elde etmek istemediğini belirten Tan'a göre yapılması gereken; sorunları siyaset ile çözmek.

"HDP'DE TÜRK SOLU HAKİM"

Çünkü Tan, aksi takdirde Türkiye'nin Afganistan'a dönüşebileceğini düşünüyor. Türk hükümetinin Suriye ve özellikle de Suriye'deki Kürtler ile ilgili tüm kurumlarının üzerinde anlaştığı bir siyaseti olmadığını savunan Tan, HDP'nin kongre sonrası oluşan vitrinini de değerlendirdi. Altan Tan'a göre kendisinin dışında kaldığı vitrin ağırlıkla HADEP geleneği ve Türk solunda oluşuyor, oysa HDP'nin tabanı muhafazakâr Kürt seçmen. Bu anlamda taban-tavan uyumsuzluğuna dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.