"HDP parti olarak seçime girecek"

"HDP parti olarak seçime girecek"

HDP heyeti, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la görüştü

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP heyetini kabul etti. Başbakanlık Merkez Bina'da HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in katılımı ile gerçekleşen görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Sırrı Süreyya Önder, "Kriz aşamasını geride bıraktık. Yeni sürece girdiğimizi söylemek istiyoruz. Seri görüşme ve çalışma trafiği başlayacak. Katkısını alacağımız herkesle görüşeceğiz. Biz bu meseleyi çözeceğiz. Üzerinde konuşacağımız şeyler ve yöntem konusunda mutabakat oluşturduk." dedi.

İşte Önder'in konuşmasından önemli satır başları;

"KRİZ AŞAMASINI GERİDE BIRAKTIK"

Siyasi tarihimizde böyle bir müzakere süreci yok. Birçok sıkıntılı ve kırılgan anlar yaşadık. Kriz aşamasını geride bıraktık. Yeni sürece girdiğimizi söylemek istiyoruz. Tüm meselelerin hallolduğu anlamına gelmiyor ama süreçte diyalog kanallarının kapanmaması ve hangi başlıkları tartışarak ilerleyeceğimiz anlamında elimizde mutabakatlar oluştu.

"SERİ BİR GÖRÜŞME TRAFİĞİ BAŞLAYACAK"

Takvim bizim için mümkün olan en kısa süre. Artık ayın 3’ü 5’i gibi kavramlar duymayacaksınız. Seri görüşme ve çalışma trafiği başlayacak. Katkısını alacağımız herkesle görüşeceğiz. Biz bu meseleyi çözeceğiz.

"MUTABAKATA VARDIK"

Üzerinde konuşacağımız şeyler ve yöntem konusunda mutabakat oluşturduk. Halktan hiçbir şey saklanmaması gerektiğini düşünüyoruz. Leyla Zana ile Kandil’e gideceğiz.

“HDP PARTİ OLARAK SEÇİME GİRECEK”

Özerklik bu toprakların yabancısı olduğu bir şey değil. HDP parti olarak seçime girecek.  Z’ye kadar planımız var. Kendi irademize, kurumlarımıza güveniyoruz. Anketlerin manipülasyona uğratılmamış halinde  11.8 bandında olduğumuz görüyoruz. Ama barajlar demokratik değildir.

HABERTURK.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.