Hdp Grup Başkanvekili Baluken:

Hdp Grup Başkanvekili Baluken:

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Oradaki kavganın hiçbirisinde danışman arkadaşımız yok. Zaten bütün Meclis komisyonlarına danışmanlar katılıyor” dedi.HDP Grup Başk...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Oradaki kavganın hiçbirisinde danışman arkadaşımız yok. Zaten bütün Meclis komisyonlarına danışmanlar katılıyor” dedi.

HDP Grup Başkanvekili Baluken, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Baluken, geçen hafta Meclis’te istenmeyen görüntülerin yaşandığını belirterek “Bir linç güruhu şeklinde, buraya kavga için gelmiş olduğu belli AKP’li gurubun olayı çıkardığını bir kez daha vurgulamak istiyorum. Sayısız uyarılarımız oldu. Bugüne kadar bu fedai takımıyla ilgili tek bir disiplin süreci yürütülmüş değildir. Neredeyse Meclis’te tek sesin çıktığı, AKP’ye biat edilen bir ortam haline getirmek istiyorlar. Umarız AKP gerekli uyarıları yapmıştır. Disiplin süreçlerini yürütmüştür. Meclis ve komisyon çalışmalarının olması gereken düzende gitmesi için gerekli önlemi almıştır” dedi.

HDP’nin kullandığı en önemli platform olan Meclis platformunu kapatmak istediklerini söyleyen Baluken, “Bu aslında Hitler’in meclisinde gördüğümüz bir tablo. Dolayısıyla bizim bu duruma baş eğmemiz durumunda parlamentonun iradesinin kalkabileceğini ve egemenliğin kayıtsız şartsız saraya devredileceğini düşünüyoruz. AKP danışmanlara havale ederek tam bir linç operasyonu yaptı” diye konuştu.

Anayasa Komisyonunda danışmanların bulunmasının komisyon tarafından kararlaştırıldığını kaydeden Baluken, şunları söyledi: “Şimdi böyle bir karar yokmuş gibi, komisyon iradesi yokmuş gibi HDP danışmanları milletvekilleri kavgasına müdahil oldular gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Oradaki kavganın hiçbirisinde danışman arkadaşımız yok. Zaten bütün Meclis komisyonlarına danışmanlar katılıyor. Tam bir linç ve hedef gösterme operasyonu. Bunu hem de en üst düzeyde yapıyorlar. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Çalışanlarımıza, danışmanlara yönelik iddiaların tamamı yalan.”

MECLİSE AİLE ÇİFTLİĞİ OLARAK BAKIYORLAR

Başbakan Davutoğlu’nun HDP’yi suçladığını belirten Baluken, sözlerine şöyle devam etti:

“Meclisin kapısından geçemeyeceklerini hangi yetkiyle, güçle ifade ediyorsun. Burası kimsenin çiftliği değil. Ama onlar buraya bir aile şirketi, aile çiftliği olarak baktıkları için tek sesli bir Meclis oluşturmak istiyor. Komisyonun önüne hendek mi kazacaklar diyor. Başbakana yakışmayacak cümleleri çok pervasız kuruyor. Bu cümleler pervasızca söylenmiş değil. Hendek ve barikatı dillendirdiğine göre herhalde Meclis’e özel operasyon polislerini, askeri polisi yığarak tankları, topları buraya getirebilirim mesajını veriyor bize.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.