Hazreti Mevlana Ve Ailesine Temsili Karşılama

Hazreti Mevlana Ve Ailesine Temsili Karşılama

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana ve Ailesinin Konya’ya Gelişinin 788. Yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana ve Ailesinin Konya’ya Gelişinin 788. Yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyor. “Sevgi ve Kardeşlik Yürüyüşü” ile başlayan etkinlikte konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,“Hz. Mevlana sadece şehrimizi değil, ülkemizi, inancımızı ve değerlerimizi de temsil etmektedir” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Hz. Mevlana ve Ailesinin Konya’ya Gelişlerinin 788. Yıldönümü nedeniyle düzenlediği etkinlikler, “Vakt Erişti Dem Bu Dem” ve “Sevgi ve Kardeşlik Yürüyüşü” ile başladı. Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve davetliler katıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, Hz. Mevlana ve ailesine hoş geldin demek için bu programı tertip ettiklerini belirterek, “Şu an burada bulunan, Hz. Mevlana ve ailesini temsili olarak karşılamaya gelen büyük-küçük tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Hz. Mevlana’nın gelişiyle şehrimize bir mana gelmiştir, şehrimiz daha da güzelleşmiş, şereflenmiş ve yeryüzünde farklı bir iz bırakmıştır, öylece de devam etmektedir. Hz. Mevlana’nın temsili için ne yapsak onu anlayamayız, yeterince anamayız. Bugün de Hz. Mevlana sadece şehrimizi değil, ülkemizi, inancımızı ve değerlerimizi de temsil etmektedir. Hz. Mevlana diyor ki; biz bu topraklara sevgiden başka tohum ekmeyiz. Bugün maalesef bu topraklara yüzyıllar içinde sevgiden başka tohum ekenlerin ortaya çıkardığı ürünler, insanımızı, ülkemizi, coğrafyamızı, dünya insanlığını tehdit ediyor. Çözüm; yeniden sevgiye dönmektir, yeniden yaratıcıya iltica etmektir, yeniden dünyaya geliş gayesini hatırlamaktır. Hz. Mevlana’nın ‘sevgisiz geçen anı ömürden saymam’ ifadesini anlamlandırmak ve bu manaya uygun hareket etmektir. Hz. Mevlana’nın kıymetli ailesine, Sultan’ül Ulema ve ailesine, yüzyıllar sonra, 788 yıl sonra bir defa daha hoş geldin deme şerefine hep birlikte nail oluyoruz” dedi.

MEVLANA VE AİLESİ KARŞILANDI

Konuşmaların ardından Devlet Tiyatrosu Konya Bölge Müdürü Kamil Alpay Aksum yönetiminde ses ve ışık sanatıyla güçlendirilen “Vakt Erişti Dem Bu Dem” isimli temsili karşılama gösterisi yapıldı. Daha sonra Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve davetliler Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nden Mevlana Türbesi’ne kadar Sevgi ve Kardeşlik Yürüyüşü’nü gerçekleştirdiler. Program, Mevlana Türbesi’nde yapılan gülbang duası ile tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.