Hazine arazisini paylaşamadılar

Hazine arazisini paylaşamadılar

Konya’nın Ereğli ilçesinde, Atakent Mahallesi’nde bulunan hazine arazilerinin ihale usulü ile satışa çıkarılması için yapılan ihalede taraflar arasında çıkan kavgada 2 kişi yaralandı.

Ereğli Atakent Mahallesi’ndeki hazine arazileri, Ereğli Mal Müdürlüğü’nde gerçekleşen ihale ile satışa çıkarıldı. İddiaya göre, Atakent Mahallesi’nde yıllardır ecri misil ödeyerek ikamet eden mahalle sakinleri, ihaleye girecek taraflarla görüşerek, ihaleye girmemeleri konusunda ricada bulundu. İhaleye girecek bazı firmalar ihaleden çekilirken, bazı firmalar ise ihaleye girerek arazileri satın almakta ısrar etti. İhale sonunda ise ihaleyi alan taraf ile hazine arazileri üzerinde evi bulunan vatandaşlar arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada ihaleyi alan taraftan 2 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaymakamlık binası önünde yaşanan kavgayı ayırmakta güçlük çeken polis ekipleri, biber gazı kullanarak tarafları ayırabildi.
Mahalle sakinleri, yıllardır bu arazide ecri misil ödeyerek ikamet ettiklerini söyledi. Kavga esnasında Kaymakamlık binasında bulunan bazı vatandaşlar ise biber gazından etkilendiklerini öne sürerek, polis ekiplerinin üzerine yürüdü. Kavgaya karıştığı öne sürülen ve kaçan bir şahsın yakalanması için çalışma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.