Hayvanlar susuz kalmayacak

Hayvanlar susuz kalmayacak

Aşırı sıcakların yaşandığı bugünlerde sokak hayvanları su bulmakta güçlük çekiyor. Emekli öğretmen Şükrü Kaya ise, sıcak havalardan en çok etkilenen sokak hayvanları için anlamlı bir uygulamaya imza attı.

'Damlasebil' adını verdiği buluşu ile su bulmakta güçlük çeken hayvaların önemli bir sorununu ortadan kaldırdı. Damla sulama yapılan bütün park ve bahçelere koyulabilen damlasebil hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Kaya, “Ürünümüz aşırı sıcakların yaşandığı bu günlerde susuzluk çeken sokak hayvanlarının imdadına yetişiyor. 2 yıl önce  sıcak bir yaz gününde parkta otururken bir ağacın dibinde serçenin belediyenin döşemiş olduğu damla sulama borusundan su içmeye çalıştığını gördüm.  Kuşun orada bireken suyu daha kolay içmes için bulduğum bir kapı borunun altına koydum. Bu olaydan sonra bir tane örneğini oluşturdum. Sokak hayvanlarının kendi doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürebilmeleri için böyle bir icadın gerekli olduğuna karar verdim ve icadımın seri üretimine geçtim” dedi.

Sistemin önemli avantajları olduğuna dikkat çeken Kaya, “Damlama sulama olan her yere çok kolay bir şekilde koyulabiliyor. Büyükşehir belediyemiz başta olmak üzere diğer belediyelerimiz projeye sıcak baktı. Birçok cami avlusu, park ve bahçelere damlasebil yerleştirildi. Bu sistemi bütün Türkiye’deki sokak hayvanlarının ihtiyacına sunacağız. Geçen yıl ürünümüzün patentini alarak seri üretimine geçtik. Türkiye’deki önemli bir ihyaca cevap verdiğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
MEHMET AKİF SÜTÇÜ - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.