Abdullah Kaya

Abdullah Kaya

Hayvancılığın merkezine Konya’dan aday

Hayvancılığın merkezine Konya’dan aday

Ülkemizde ve gelişmiş olan ülkelerde birçok alanda sivil toplum kuruluşları siyasi  ve birçok alanda etkin rol oynadığı aşikardır Ülkemizde de Başta Cumhurbaşkanımız ve devlet erkanı STK'larına gereken önemi göstererek, birçok olayda söz sahibi olduklarını  göstermiştir. Tarım ve hayvancılıkta da STK lar olaya yön veren güçte oldukları görülmektedir.   Bugün köşemize Konya ya hizmet veren DSYB ve başkanından söz etmek gerekliliği ve önümüzdeki 17 Ağustos'ta Konya'dan Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYMB)ne aday Edip Yıldız beyden bahsetmek istiyorum.

**

Bu günlerde seçim heyecanı içerisinde ve böyle bir önemli kuruluşun liderliğine Konya’dan da  güçlü bir  aday var. Sektörün çalışkanlığıyla yakından tanıdığı bir isim olan Edip Yıldız, halen Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yönetim kurulu başkanlığı ve TDSYMB yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürütmektedir. Edip Yıldız’ın Konya’daki başarılarıyla, duruşuyla ve vizyonuyla adaylardan birkaç adım önde olduğunu düşünüyorum. Mevcut adaylar içerisinde de en güçlü olduğunu söylemek mümkün. Şehrimizin önemli bir değeri olan ve kariyeri başarılarla dolu olan Yıldız’a hep birlikte destek olmalıyız.

**

Konya DSYB’nin çalışmalarından bahsetmek isterim, Edip Yıldız 20 yıldan fazladır Bakanlığımız teşkilatlarında çalışmakta ve sahayı, hayvancılığın sorunlarını çok iyi bilen biridir. Son yıllarda da başta Konya DSYB yönetim kurulu başkanlığı, TDSYMB yönetim kurulu üyeliği olmak üzere birçok önemli sivil toplum kuruluşlarında görev üstlenmiştir. Vizyon sahibi biri olarak, Konyalı üreticinin önünü açmış ve projelere destek çıktığı görülmektedir. Başta eğitim projeleri olmak üzere üreticinin lehine olan,  bilinçlenmesini sağlayan, projelere destek vermesi ile bilinmektedir.

**

Edip beyin projelerinin  tamamında ana amaç, yetiştiricimizin refah seviyesini artırmak için bilinçli üretim yapmasını, işletmelerin daha rantabl hale gelmesini, süt hayvancılığının istenilen seviyeye gelmesi için, çalışmıştır. Başarılı olduğu ve Konyamızı Süt sığırcılığında baş şehir olmasında rol oynamıştır.

**

Bu amaç doğrultusunda bölgemizde sürekli değişen ve yetiştiricimizin olumsuz etkilendiği süt fiyatlarına istikrar kazandırmak için 2012 yılında süt toplama ve pazarlama organizasyonunu başlatmıştır. O günlerde günlük 20 ton süt toplanırken gelinen noktada bu rakam günlük 690 tona kadar ulaşmıştır. Konya’mızda günlük 3000 ton süt üretildiğini düşündüğümüzde Konya Birliğin önemli ölçüde söz sahibi olduğu ortaya çıkmaktadır. Birlik yetiştiricimizi korumak için süt toplama organizasyonunu yeni bir yatırımla da taçlandırmak istiyor.

**

Bölgemiz hayvancılığının en önemli bir başka sorunu ise kaliteli gebe düve temin edememekti, Edip bey döneminde Birlik düve merkezi tam kapasiteli bir şekilde hem de piyasadan daha uygun fiyata yetiştiricimizin ihtiyacı olan kaliteli gebe düve satışına başladı. Şimdilerde ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Milli Tarım Projesi kapsamında düve merkezinin kapasitesini 2 katına çıkarmaya hazırlanıyor.

**

17 Ağustos 2017 tarihi Perşembe günü Ankara’da gerçekleşecek olan TDSYMB seçimli 7. olağan genel kurulunda hemşerimiz Edip Yıldız adaylığını deklare ederek çalışmalarına başladı. Tarımın ve hayvancılığın başkenti Konya’dan,  sektörün sorunlarını bilen, Hayvancılığın ülkemizde daha da ileri seviyeye çıkaracak bir adayın şehrimizden çıkacak olması Ülkemiz ve Konyamız için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Edip beyin çıkmış olduğu bu yolda şahsım, okurlarım, Konya ve Ülkemiz  adına  hayırlı olmasını temenni eder,  başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Abdullah Kaya Arşivi
SON YAZILAR