Hayvancılığa hizmet edeceğiz

Hayvancılığa hizmet edeceğiz

Mehmet Parlak, Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin 8 Mart'ta yapılacak genel kurulda adaylığı ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Mehmet Parlak, Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin 8 Mart'ta yapılacak genel kurulda adaylığı ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Bera Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Mehmet Parlak, projeleri ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Neden aday olduğunu açıklayan Parlak, "Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB)'nin önceki dönem yönetim kurulu başkanlığını yaptım. 8 Mart 2015 tarihinde yapılacak olan genel kurulda ilimiz ve ülkemiz hayvancılığına, üyelerimize hizmet etmek için yeniden aday oldum. Süt toplama konusunda mevcut sisteme ilaveten Süt Üreticileri Birliği, Hayvancılık Kooperatifleri ve toplayıcılarla yeni projeler yapılacak ve yasal çerçeveler göz önüne alınarak, süt toplanmasına ağırlık verilecektir. İlimiz süt fiyatlarında istikrar sağlanacaktır. Üyelerimizin ihtiyacı olan süt soğutma tankları gerek Tarım Bakanlığı projeleri değerlendirilerek, gerekse birliğimiz imkanları ile temin edilecektir. Danışma meclisi adı altında istişare heyeti oluşturulacaktır. Birlik adına yapılacak olan yatırımlarda ve diğer oluşumlarda, danışma meclisinin görüş ve önerileri alınacaktır" diye konuştu.

ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ

Hayvancılık ile uğraşan kesimin banka borçları altında ezildiğini ifade eden Parlak, üreticilerin maddi manevi her zaman yanında olacaklarını belirterek, "Hayvancılık ile uğraşanlar olsun, çiftçilerimiz olsun banka borçları ile uğraşmaktadır. Bizler birlik olarak, gücümüz yettiğince üreticilerimizin yanında olacağız. Ayrıca Türkiye'de ilk olarak yapmış olduğumuz düve yetiştirme merkezimizi atıl durumdan kurtararak, yetiştiricilerimizin menfaatleri doğrultusunda tekrar faal duruma getirilecektir. Üyelerimizin devlet destekli projelerden yararlanabilmesi için birlik bünyesinde ayrı bir birim oluşturulacak, oluşturulan birim üyelerimize danışmanlık hizmeti verecektir. Birliğimizin gücü kullanılarak üye işlemlerimizi en büyük girdisi olan kesif yem konusunda üyelerimizin menfaatine çalışmalar yapılacaktır. Aynı zaman da ilimizde yaşanacak kaba yem sıkıntılarını önlemek adına, önceden tedbirler alınacak ve üyelerimizin girdi maliyetlerinin düşük tutulması için gerekli çalışmalar yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.