Hayvan hırsızları jandarmadan kaçamadı

Hayvan hırsızları jandarmadan kaçamadı

Antalya'nın Aksu ilçesinde küçükbaş hayvan hırsızlığı olayına karışan şüpheliler İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin amansız takibi sonucu...

Antalya'nın Aksu ilçesinde küçükbaş hayvan hırsızlığı olayına karışan şüpheliler İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin amansız takibi sonucu yakalandı. Saklandığı yerde tespit edilen hayvanlar sahiplerine teslim edildi.

Edinilen biliye göre, Aksu ilçesi Gökdere Mahallesi'nde çiftçilikle uğraşan Hüseyin Çiçek'in evinin yanında bulunan açık ağıldan 07 FNZ 66 plakalı araç ile iki şahsın 3 adet küçükbaş hayvan çaldığı ve Aksu ilçe merkezine doğru kaçtığı ihbarı üzerine Aksu Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Aracın kiralık olduğunun ve üzerinde GPS cihazının bulunduğunun tespit edilmesi üzerine sıkı takibe devam edildi. Takip sonucu araç, Döşemealtı ilçesi Çığlı Mahallesi'nde kıskıvrak yakalandı. Süleyman Ç. ve Veli B.'nin bulunduğu aracın bagajında 3 koyun ele geçirildi.

Hırsızlık zanlıları Süleyman Ç. ile Veli B.'ye öncülük ve yardım ettikleri şüphesi üzerinde yoğunlaşan jandarma, 07 AFY 081 plakalı araç ile Şaban Ç. ve Şali A.'yı da yakalayarak gözaltına aldı. Şahısların ifadesinde Süleyman Ç., Şali A. ile Veli B.'nin hayvan hırsızlığı yaptıklarını itiraf ettikleri öğrenildi. Ayrıca yapılan soruşturmada Korkuteli ilçesine bağlı Datköy, Küçükköy, Kırkpınar mahalleleri ve Küçükköy Yaylası'ndan 5 adet hayvan çaldıkları, bu hayvanları Şaban Ç. isimli şahsa sattıkları, Şaban Ç.'nin Çıklık Mahallesi'ndeki evinin yakınında bulunan ağılda tespit edilen hayvanların kulak küpe numaralarının çıkarıldığı tespit edildi. Numarası tespit edilen hayvanlar ise sahiplerine teslim edilmek üzere alındı.

Jandarma, Korkuteli-Küçükköy Mahallesi'nden Tayyibe Büyüksaka'ya ait 4, Emrah Büyüksaka'ya ait 1, İmecik Mahallesi'nden Durali Küçükkuş'a ait 1, Kırkpınar Mahallesi'nden Eyüp Demet'e ait 1, Kepez-Odabaşı Mahallesi'nden Bayam Güçlü'ye ait 2, Döşemealtı-Bahçeyaka Mahallesi'nden Ahmet Özge'ye ait 4, Burdur-Bucak-Boğazköy Mahallesi'nden Mustafa Sağdıç'a ait 1, Aksu-Gökdere Mahallesi'nden Hüseyin Çiçek'e ait 3 adet küçükbaş hayvanı teslim etti.

Küçükbaş hayvan hırsızlığına karışan Süleyman Ç., Veli B. ve Şali A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Şaban Ç.'nin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

Aksu-Gökdere Mahallesi'nden Hüseyin Çiçek'in çalınan 3 adet koyunu Aksu Jandarma Komutanlığı ekiplerince oğlu Mehmet Çiçek'e teslim edildi. Jandarmaya teşekkür eden Mehmet Çiçek, "Biz fark edince 6 kilometre kadar takip ettik ama izini kaybettik. Jandarma'ya bilgi vermiştik. Düşemealtı'nda yakalanmışlar adamları orada kıstırmışlar. Allah razı olsun" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.