Hayırseverlerden Bursa Eğitimine 350 Milyon Liralık Dev Destek

Hayırseverlerden Bursa Eğitimine 350 Milyon Liralık Dev Destek

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa'da devlet yatırımlarının yanı sıra hayırseverlerin de özellikle eğitime büyük katkı sunduklarını belirtti. Karaloğlu, "Bursa, Türkiye'ye baktığımızda eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde...

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa'da devlet yatırımlarının yanı sıra hayırseverlerin de özellikle eğitime büyük katkı sunduklarını belirtti. Karaloğlu, "Bursa, Türkiye'ye baktığımızda eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde şu ana kadar hayırsever işadamlarımızın doğrudan 350 milyon TL'lik katkısı bulunan bir il." dedi.

Özdilek AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, 8. okulu Gemlik ilçesine yapacak. Heykel Valilik binasında düzenlenen törenle yapılacak yeni okul protokolü Vali Münir Karaloğlu, Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz arasında imzalandı. Protokol imza töreninden önce Bursa logolu rozeti Hüseyin Özdilek'in yakasına takan Vali Karaloğlu, Bursa logo flamasını da işyerlerine asmasını istedi.

Hayırsever iş adamlarına katkılarından dolayı teşekkür eden Vali Karaloğlu, "Kentimizin önemli işadamlarından biri olan Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı, sahibi Hüseyin Özdilek ile Gemlik'te yeni bir okul yapma konusunda protokol imzalayacağız. Bursa'da bir taraftan devlet yatırımları devam ediyor, bir taraftan yerel yönetimlerimizin çok ciddi eğitime katkıları var. Ama Bursa, Türkiye'ye baktığımızda eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde şu ana kadar hayırsever işadamlarımızın doğrudan 350 milyon TL'lik katkısı bulunmaktadır, ben hepsine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

'YILDA 40 MİLYON LİRALIK HAVLU İHRAÇ EDİYORUZ'

Törende konuşan Özdilek AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek ise bir marka olarak 6 bin 500 kişiyi istihdam ettiklerini belirtti. Yılda 40 milyon liralık havlu ihracatı yaptıklarını aktaran Özdilek, 100 milyon lira vergi verip, 100 milyon lira da personele harcadığını söyledi.

Firmaları adına yapacakları okulun 8. okul olacağını hatırlatan Özdilek, "Eğitilmiş insan gibisi yoktur. Gelecek kuşaklara ne kadar fazla eğitimli insan yetiştirirsek bizler o kadar mutlu olacağız." diye ekledi. Hüseyin Özdilek, yaptıracakları okula merhum kayınpederi ve kayınvalidesi Hacı Cevdet Mayruk ve Hacı Aynur Mayruk ismini vereceklerini sözlerine ekledi.

Gemlik Dr. Ziya Kaya Mahallesi'nde bulunan Endüstri Meslek Lisesi arka kısmına yapılacak Kız İmam Hatip Lisesi 20 derslikli olacak. Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun protokol imza aşamasındaki talebini de kırmayarak okul ile aynı anda bitecek çok amaçlı salonun da sözünü verdi. Gemlik Kız İmam Hatip Lisesi’nin temeli Aralık 2014 tarihinde atılacak. Okulun 2015-2016 eğitim öğretim yılına yetişecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.