Hayırsever İşadamı, Şakir Efendi Külliyesi'ne Medrese Ve Dergah Yaptırdı

Hayırsever İşadamı, Şakir Efendi Külliyesi'ne Medrese Ve Dergah Yaptırdı

Hayırsever işadamı Bilal Şahin, Gedikhasanlı köyünde bulunan Kutbu Cihan Mehmet Şakir Efendi’nin türbesinin yanına külliyeden sonra medrese ve dergah da yaptırdı. Bilal Şahin, Kutbu Cihan Mehmet Şakir Efendi’nin Yozgat’ın manevi şahsiyetlerinden...

Hayırsever işadamı Bilal Şahin, Gedikhasanlı köyünde bulunan Kutbu Cihan Mehmet Şakir Efendi’nin türbesinin yanına külliyeden sonra medrese ve dergah da yaptırdı.

Bilal Şahin, Kutbu Cihan Mehmet Şakir Efendi’nin Yozgat’ın manevi şahsiyetlerinden biri ve Şeyhzade Ahmet Efendi'nin hocası olduğunu belirterek, Yozgat’ın manevi değerlerine sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Şahin, “Halka hizmet Hakk'a hizmet anlayışıyla imkanlarım ölçüsünde Yozgat’ımıza hizmet etmeye çalışıyorum. Şakir Efendi çok sayıda talebe yetiştirmiştir. Gedikhasanlı'da geçmişte çok sayıda hafız çıkmıştır. Bizde burada yine eskiden olduğu gibi bugünde hafız yetişmesi için buraya bir külliye ve 50 öğrencinin eğitim göreceği yatılı hafız Kur’an kursu yaptık ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na devrettik. İnşallah yakın bir zamanda öğrenciler burada Kur’anı Kerim öğrenip hafız olarak yetişecek.” dedi.

Gedikhasanlı sakinlerinden Bahri Suntay (81) ise “Merhum Şakir Efendi’yi daha önce köyümüz ve çevre köyler tanıyordu. Hayırsever Bilal Şahin, köyümüzde önce Şakir Efendi’nin mefdun olduğu türbeyi yaptırdı. Daha sonra yanına çok güzel bir cami ve külliyesini, hafız Kur'an kursunu inşa etti. Şimdi de bir medrese yaptı. Kendisinden Allah razı olsun. Bu yapılan eserlerle birlikte Şakir Efendi’nin ismi daha fazla duyuldu ve şimdi daha fazla ziyaretçi gelmeye başladı."dedi.

Hayırsever Bilal Şahin, il genelindeki hizmetleri şunlar: İlahiyat fakültesi ve cami, Bilal Şahin Cami ve Külliyesi, Müftülük binası, hafız Kuran kursu, kadın Kur'an kursu, müftü lojmanı, aşevi, okuma salonları, Lojman Nohutlu Tebesi Bilal Şahin Sosyal Tesisleri, Esenli köyünde; huzurevi, ilkokul, orta okul, lise, spor salonu, iki ayrı cami, imam evi, öğretmen lojmanı, Kur'an kursları, köy okullarına akıllı tahta ve projeksiyon cihazları, devlet hastanesinde iki adet röntgen cihazı, taş kırma makinesi, 200 köyde Kur’an kursu ve imam evlerine su ısıtıcıları."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.