Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Hayırlı olsun

Hayırlı olsun

Aylar süren seçim maratonu 31 Mart akşamı itibariyle sona erdi. Seydişehir halkı seçimini yaptı, beş yıl süre ile Mehmet Tutal’ ı yeniden Belediye başkanlığı görevine getirdi.

Zaman zaman yazılarımda bahsederim hizmette süreklilik olmalı diye. Özellikle yerel yönetimlerde hizmette süreklilik daha da fazla önem kazanır.

Geçmiş yıllarda çok şahit olmuşuzdur, yeni seçilen belediye başkanı, önceki başkanın yaptığı bazı yatırımları beğenmez yıkar, yenisini yapmaya başlar.

Seydişehir de bu durum özellikle Atatürk Caddesi için geçerli olmuştur. Seçilen her belediye başkanı Atatürk caddesinde kaldırımları değiştirir, yolda yenileme çalışması yapardı. Halkımız da bu durumdan şikayet ederdi.

Mehmet Tutal Atatürk Caddesinde bu tür yap bozlara girmedi. Hizmette sürekliliği ön planda tutarak, yarım kalmış yatırımları devam ettirdiği gibi, tamamlanmış yatırımlarda da değişiklik yapmadı.

Tutal’ ın uygulamalarını doğru buluyorum. Böylece kamu kaynakları israf edilmediği için, yeni yatırımlar için de fırsatlar oluşturuldu.

HAYIRLI OLSUN

Seydişehir’ in kalkınmasını üç ana başlıkta toplayabiliriz.

1970 li yılların öncesinde Leblebi üretiminde Türkiye de söz sahibi olmuş, ilçe merkezinde bulunan 500 ü aşkın leblebi ocağı geçim kaynağını oluşturmuştu.

Daha sonra 1967 yılında temeli atılan Etibank Alüminyum tesislerinin 1973 yılında üretime başlaması ile yeni bir dönem başladı.

Türkiye, Orta doğu ve Balkanların tek entegre Alüminyum fabrikası Seydişehir’ in ikinci kalkınma hamlesini başlattı, bu durum 2000 li yıllara kadar devam etti.

İlçenin 3. Kalkınma hamlesini de Termal su ve buna bağlı yapılacak tesislerde görüyorum.

20 yıl önce Ülkenin en kaliteli 2. Termal suyu Seydişehir de bulundu. Ne yazık ki çeşitli sebeplerle termal yatırım gerçekleştirilemedi.

Geçen yıl Seydişehir Belediyesinin temelini attığı Termal rehabilitasyon merkeziyle 3. dönem kalkınma hamlesi başlatılmış oldu.

Hemen akabinde, Seydişehir’ in sevilen İş adamlarından Ramazan Erdoğan, iki ortağı ile birlikte elini taşın altına koydu, Küpe Dağı Kaplıca-Termal Tatil Köyü’ nün temelini attı.

Küpe Dağı Termal Tatil Köyü yatırımı Anadolu Kültürünü ön plana çıkartacak.

Termal tesisler yatırımlarının önümüzdeki yıllarda daha da artacağına inanıyorum.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ ın termal rehabilitasyon merkezinin temelini atması özel teşebbüs yatırımcılarına güven vermiştir.

2014 yılından bu yana görevde olan Başkan Tutal, Kuğulu vadisi, Seyit Harun Projesi gibi önemli yatırımları başlattı. Bu yatırımların ileriki yıllarda Seydişehir’ e büyük kazanımlar sağlayacağına inanıyorum.

Seçimler tamamlandığına göre bundan böyle Seydişehir’ de işsizliği ortadan kaldıracak, ekonomiyi canlandıracak, doğa, tarih, yayla ve inanç turizmini ön plana çıkartacak yatırımların acil olarak hayata geçirilmesi gerekiyor.

Başkan Tutal’ı geçen beş yıldan daha ağır bir görev bekliyor.

Mehmet Tutal’ ı tebrik ediyor,

Hayırlı olsun diyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR