Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Haydi, imam hatip lisesine

Haydi, imam hatip lisesine

Koşun çocuklar, imam hatip ortaokuluna, Anadolu imam hatip lisesine, Şükrü Doruk Kız AND. İ. Hatip Lisesi’ne. Okul Kontenjanı: 90’dır. Bu okul Fen ve Sosyal Bilimler Proje okuludur. Okulumuz, Konya’nın incisi Meram’da, çok güzel ve nezih bir mahaldedir, yeni açıldı; müdürü, Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi müdür yardımcısı kıymetli ve çalışkan arkadaşımız Kadir Balcı’dır; yeni atandı. Kendisine başarılar dileriz.

Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okuluna kayıtlar Temmuz ayının 2- 13 tarihleri arasında yapılacaktır; Ortaokulu bitiren yavrularımız kayıtlarını yaptırabilecektir.

Haydi, gençler koşun Şükrü Doruk Kız AND. İ.Hatip Lisesi’ne kayıt yaptırmaya, geç kalmayın. Koşun Konya’nın incisi Meram’a, Şükrü Doruk Kız AND. İ.Hatip Lisesi’ne…

Çocuklar koşun imam hatip ortaokuluna, el ele verin velilerinizle birlikte koşun. Veliler, çocuklarınızın elinden tutun birlikte koşun imam hatip ortaokuluna, Gençler, koşun velilerinizle birlikte Anadolu imam hatip lisesine. Samimiyetle söylüyorum seğirtin imam hatip ortaokuluna ve Anadolu imam hatip lisesine…

 Ben imam hatipte okudum, evladımın dördü de imam hatip lisesinde okudu. İkisi mühendis oldu, biri iş adamı oldu, kızım da sosyolog oldu.

Bu okullardan istediğiniz üniversiteye gidebilirsiniz, çünkü katsayı zulmü ortadan kalkmıştır. Fen ve Sosyal Bilimler Proje imam hatip liseleri, fen liselerinden bir farkı yoktur. Fen liselerinde okutulan derslerin tümü bu okullarda okutulmaktadır; yanılmıyorsam; haftada iki saat matematik veya diğer derslerden biri Fen ve Sosyal Bilimler Proje imam hatip liselerine göre fazla okutulmaktadır. Bu da devede bir kulak mesabesinde bile değildir.

 Halkımız arasında imam hatip lisesi dersleri zordur diye bir şayia vardır. Bunun aslı yoktur. İmam hatiplerin önünü kesmek için uydurulmuş bir sözdür. Bu şayiayı çıkaran çevreler,  Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek de zordur derler. Ben düz liselerde öğretmenlik yaparken gördüm panolarda, büyük puntolarla yazılmış: “Kur’an-ı Kerim öğrenmek çok zordur!” Birkaç öğretmenle bu konuyu görüştüm. Bana dediler ki, “Hocam öyle istenmektedir, zihniyet gereği böyle söylenmekte ve panolara yazılmaktadır…”

Kur’an-ı Kerim, Allah’ın kelamı olduğu için 15 günde bilemedin yirmi- yirmi beş günde, bir ay dolmadan öğrenilir. Bir alfabe altı ayda öğrenilmektedir. Türk alfabesi bir dönem içerisinde öğrenildiği herkesin malumudur. Hatta bazı çocuklar bir senede ancak öğrenebilmektedir.  

 Şimdi öğrenci profili değişti; öğrenci diyor ki ben resimci olmak istiyorum, dolayısıyla liseye gitmek istiyorum, diyor. Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz bunu düşünmüş; resim ağırlıklı imam hatip liseleri açmıştır. Sporcu olmak isteyenlere spor ağırlıklı imam hatip liseleri açmıştır. Yani hangi dalda öğrenci yetişmek istiyorsa hepsine cevap verecek Anadolu imam hatip liseleri açmıştır. Bununla da yetinilmedi. Fen ve Sosyal liseleri muadili Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulları açıldı. Bu okullara kendini mesleğinde yetiştirmiş derin bilgi sahibi olan öğretmenler atanmaktadır. Bu konuda okul müdürlerinin ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün titiz davranacağı konusunda hiç şüphemiz yoktur.

 Çocuklar, gençler, veliler, rızık endişesine düşmeyin. Bize imam hatip okuluna gidip de cenaze mi yıkayacaksın, derlerdi. Bakın biz imam hatibi bitirdikten sonra ilahiyat fakültesine gittik, bazı arkadaşlarımız lise fark dersleri vererek çeşitli fakültelerde okudular. Hem rızkımızı kazandık ve hem de dinimize hizmet ettik, şimdi de karınca kaderince hizmet etmeye devam ediyoruz.

 Çocuklar, gençler, veliler, yerde sürünmek istemiyorsak koşalım imam hatiplere; çünkü halen liselerimizde dinimiz imam hatip liselerinde detaylı bir şekilde öğretildiği gibi öğretilmiyor. Bunun sonucu çocuklarımızın ekseriyeti kanadı kırılmış kuş misali sürünmektedir; yani sekilerleşip (dünyevileşip) ahiretini ihmal etmektedir. Anarşinin, terörün sebebi budur. Unutmayın ki 15 Temmuz istila kalkışmasını önleyen nesil imam hatip neslidir; halkımızla gönül birliği ederek önlemiştir.

Ey çocuklar, gençler veliler! Rızık endişesine kapılmayın, imam hatibi bitirip birçok mühendisimiz, doktorumuz, iş adamımız, valimiz kaymakamımız vardır; cumhurbaşkanımız bile vardır; daha ne istiyoruz Allah aşkına? Nedir bu sekülerleşme, nedir bu ukbaya karşı ilgisizlik nereye gidiyoruz?

Sonuç olarak diyoruz ki koşun imam hatip ortaokuluna, seğirtin imam hatip lisesine, Şükrü Doruk Kız AND. İ.Hatip Lisesi’ne. Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR