Sabit Horasan

Sabit Horasan

Haydi, yeni birbaşlangıç olsun

Haydi, yeni birbaşlangıç olsun

Ligin 8. haftasında, rakip Fenerbahçe..
Konyaspor için zor maç..
Zor olduğu kadar da önemli bir karşılaşma Fenerbahçe maçı Kartallar için..
Şampiyonluk mücadelesi veren ve her geçen hafta daha istikrarlı futbol oynayan Fenerbahçe karşısında alınacak beraberlik veya galibiyet Konyaspor’un önünü açacak ve takım üzerinde önemli moral motivasyonu sağlayacak.. Karşılaşma kaybedildiği zaman her şey bitecek mi? tabi ki hayır.. Ama, galibiyet Konyaspor’daki fırtınaları dindirecek.  İleriye daha bir ümitle bakılacak. Bu nedenle önemli bir karşılaşma bekliyor yarın akşam Kartalı..
Konyaspor’un, Fenerbahçe’ye karşı şansı hiç tutmadı doğrusu.. Geriye baktığımız zaman, yeşil-beyazlı takımın, sarı-lacivertlilere karşı bir kupa ve bir de ligde olmak üzere sadece iki galibiyeti var.
Ama, bu demektir ki, Konyaspor yarın ki, maçtan puan alamayacak veya Fenerbahçe’yi yenemeyecek. Futbolda kesin konuşmak olmaz.. Elbette ki, Fenerbahçe favori.. Ama, Konyaspor’da bu maçı kazanabilecek kapasiteye sahiptir.. Yeter ki strateji doğru konulsun.. Futbolcular yerli yerinde oynatılsın. Oyuncular kendilerine verilen görevi yerine getirsinler..
Konyaspor teknik adamlarına bir de hatırlatmada bulunmaktan geçemeyeceğim.. Fenerbahçe’nin en zayıf yeri, defansın ortasıdır.. Lugano –Bilica veya Lugano-Yobo ikilisinin arasına atılacak her top Konyaspor adına gol pozisyonu olacaktır.  Dikkat edilmesi gereken veya tedbir alınması gereken ise; kanatların iyi kapatılması ve Alex ile Niang’a olumlu top kullandırmamak olmalıdır.   

Konyasporlu yönetici, teknik adam ve futbolcular kadar taraftarlara da yarın büyük görev düşecek..
TV’den yayınlanan tek maç olması nedeniyle yarın akşam ki karşılaşmayı Türkiye’nin tüm İl’lerinden en az 30-40 milyon kişi isleyecek..
Konyaspor taraftarlarının, Mevlana şehri Konya ve Konyaspor’a yakışan bir tezahürat yaparak sadece Konyaspor’u desteklemeleri  gerekmektedir.. Küfür asla olmamalı.. Konyaspor taraftarlarını, ne hakemin kararları, ne rakip takım futbolcularının ve seyircilerinin kışkırtmaları ilgilendirmemelidir. Yarın akşam, futbolseverlerden Konya’ya yakışan bir tezahürat bekliyoruz..
Yöneticilerinde, taraftar gruplarının girdiği kapıları iyi kontrol etmeleri yerinde olacaktır!..
xxx
Ulusal takım,. Almanya’dan sonra kardeş Ülke dediğimiz Azerbaycan Ulusal takımı karşısında başarılı olamadı ve grubun en zayıf halkası olarak görülen rakibine yenilmekten kurtulamadı..
Avrupa şampiyonası yolunda Ulusal takımımızın puan kaybetme lüksü yok.. Bunun acısını geçmişte çok yaşadık.  Hele Azerbaycan gibi takıma yenilme lüksümüz hiç yoktu.. 
Ulusal takımın, Almanya ve Azerbaycan karşısında ki futbolu, bize 25 yıl önceki hababam futbolunu anımsattı.. Sahada kimin ne yaptığı belli değildi.. Organize yoktu..
Ulusal takım seçmeleri de ayrı bir yanlış..
Ulusal takımın yarısını, kendi takımlarında oynamayan, formsuz futbolcular oluşturmakta.. Bunları kimler, nasıl Milli takıma davet ediyor anlamak zor.
Ulusal takımlardaki teknik kadro seçimleri de çok yanlış.. Ulusal takımlar, teknik kadro olarak en kötü dönemini yaşamakta.
Bugün A Ulusal takımın teknik direktörü Guus Hidding’in yardımcılığını yapan Oğuz Çetin’in 
yararlı olamayacağı apaçık görülmesine karşın hala görevde tutulmasına da anlam verilemiyor. Oğuz Çetin’in kişiliğine diyeceğimiz bir yok ama, teknik direktör olarak yetersiz ve kapasitesiz bir kişiye görev veren Futbol Federasyonunun konuyu bir kez  daha değerlendirerek en iyi kararı vereceğine gönülden inanıyoruz..
Spor Toto Süper lig takımlarında, yabancı kontenjanının önünü açarak Türk futboluna büyük zarar veren Futbol Federasyonunun Oğuz Çetin ve diğer yetersiz teknik adamlar konusunda yeniden karar vererek yanlıştan dönmesini bekliyoruz..
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR