Hayatlarını Kimsesiz Çocuklar Yararına Çalışmaya Adadılar

Hayatlarını Kimsesiz Çocuklar Yararına Çalışmaya Adadılar

İzmir’de dernek çatısı altında toplanan bir grup kadın, hayatlarını kimsesiz çocuklar yararına çalışmaya adadı.

İzmir’de dernek çatısı altında toplanan bir grup kadın, hayatlarını kimsesiz çocuklar yararına çalışmaya adadı. Yılın belirli dönemlerinde Türkiye genelinde düzenlenen el sanatları fuarlarına katılan, İzmir Yetiştirme Yurtlarında Bulunan ve Bu Kurumlardan Ayrılanlara Yardım Derneği gönüllüsü kadınlar, kendilerine ayrılan stantta kolye, bilezik, yüzük ve takılardan oluşan hediyelik ürünleri 5 ile 30 lira arasında satışa sunuyor. Ürünlerin satışından elde edilen gelir ise İzmir’de reşit olduktan sonra yurtlardan ayrılan çocukların ihtiyaçlarını karşılamada kullanılıyor.

Kimsesiz çocuklar yaranına satış yapabilmek için tek başına Kahramanmaraş’ta düzenlenen Uluslararası Hediyelik Eşya ve El sanatları Fuarı'na katılan İzmir İli Yetiştirme Yurtlarında Bulunan ve Bu Kurumlardan Ayrılanlara Yardım Derneği Genel Sekreteri Gülay Hazinedar(61), derneğin 18 yaşını doldurduktan sonra yurtlardan ayrılan gençleri kucaklamak amacıyla kurulduğunu belirtti. Dışarıda sahipsiz kalan gençlerin suça sürüklenmesinin daha kolay olduğunu ifade eden Hazinedar, hayatın her alanında yardım talebinde bulunan gençlerin yanında yer aldıklarını söyledi. Derneğin 1989 yılında kurulduğunu aktaran Hazinedar, “Devlet tarafından yetiştirme yurtlarındaki çocuklara çok güzel bakılıyor. Ama bu çocuklar 18 yaşından sonra devlet onları kapıya koymasa da zaten onlar çıkmak istiyorlar, özgür olmak istiyorlar. Dışarıda onları bekleyen birçok tehlike var, onları suça sürüklemek isteyen kişiler var. İşte tam bu noktada bizim derneğimiz devreye giriyor. Gençlerin yardım istedikleri her konuda onların elinden tutuyoruz, hayatta yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz.” dedi.

Yapılan yardımın kaynağını, fuarda satılan ürünlerin ve kermeslerden elde edilen gelirlerin oluşturduğunu vurgulayan Hazinedar, “Bağışlar her zaman şaibeye sebep olmuştur. Kafada bir soru işareti bırakıyor, insanlar nereye gittiğini sorgulayabiliyor. Dernek çatısı altında bir havuz oluşturduk, kendi paralarımızla hediyelik malzemeler alıp yılda belirli aralıklarla düzenlenen fuarlara katılarak bu eşyaları satışa çıkartıyoruz. Buradan elde edilen gelirlerin tamamı çocuklar için harcanıyor. Yılda 5 fuara katılıyoruz, kermesler düzenliyoruz. Elde edilen kazançla yardımlar yapıyoruz. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir faaliyetimiz yok.” diye konuştu.

Elde edilen paralarla genç bir kızın düğün masraflarını karşılayarak Söke’ye gelin gönderdiklerini de belirten Hazinedar şöyle konuştu: “Biz onlara ev tutuyoruz, eşyalarını alıyoruz, evlendiriyoruz, askere gönderiyoruz, çeyizlerini hazırlıyoruz çünkü biz onların manevi anneleriyiz. Evlendikten sonra da çocukların takibini yapıyoruz, eşinin nasıl davrandığını, şiddet görüp görmediğini kontrol ediyoruz. Çocuklar, gençler bizim geleceğimiz. Bu iş beni çok mutlu ediyor. İmkânım olsa bütün illerde evler yapıp yurtlardan çıkan çocuklara kapılarını açarım. Onları dışarıda çok ciddi tehlikeler bekliyor. Asıl tehlike 18 yaşından sonra bekliyor. Bu dernekler inşallah çoğalır ve çocuklarımızı koruruz.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.