Hayatlarında ilk defa kar gördüler

Hayatlarında ilk defa kar gördüler

Selçuk Üniversitesi'nde eğitim gören Afrika ve Uzakdoğu ülkelerinden gelen TÖMER öğrencileri ilk defa kar görmenin sevincini ve şaşkınlığını bir arada yaşadı. TÖMER öğrencileri arkadaşlarıyla birlikte kar topu oynayarak, karın keyfini çıkarttı

Konya'da yağan kar renkli ve güzel görüntülere sahne oldu. Her yaştan insan özellikle öğrenciler ve çoçuklar mevsimin ilk karının tadını çıkarttı. Gözden kaçmayan en önemli anlar ise hayatında ilk kez karla tanışan ve ona dokunan tömer öğrencilerinin şaşkınlıkları ve mutluluklarıydı. Selçuk Üniversitesi TÖMER'de Türkçe öğrenen Afrikalı ve Uzakdoğulu öğrenciler ise hayatlarında ilk defa kar görmeninin sevincini ve şaşkınlığını bir arada yaşadı. Kamerun, Vietnam, Nepal, Bangladeş, Jibuti, Fas, Gana gibi ülkelerden gelen öğrenciler, hayatlarındaki gördükleri ilk karın tadını kar topu oynayarak çıkarttı. Soğuk kış şartlarına alışkın olan Afganistanlı ve Kazakistanlı öğrenciler ise sınıf arkadaşlarıyla kar topu oynayarak, mutluluklarına ortak oldu.

AFRİKALI ÖĞRENCİLERİN KAR SEVİNCİ

Mutluluğu gözlerden kaçmayan TÖMER öğrencileri, yağan karın keyfini, okul bahçesinde arkadaşlarıyla beraber yaptıkları kar topu savaşıyla çıkardı. Kamerunlu TÖMER öğrencisi Ayşe Makwen, “Ülkemin ikliminden dolayı hayatımda hiç kar görmemiştim. Kamerun'a kar yağmıyor. Hayatımda ilk kez kar görüyorum. Ve bu da TÖMER öğrencisi olarak geldiğim Konya'da bana nasip oldu. Biraz temkinli olsam da ister istemez ona dokunmak isteği oldu içimde. İlk kez kara dokundum. Şaşkın olduğum kadar mutluyum da. Havanın soğuk olmasına ve kar yağışına alışık değiliz. Kara dokunmanın tarif edilemez bir mutluluğu var. İlk karın sevincini sınıf arkadaşlarımla oynayarak, çıkarttık” dedi.

ÇOK FARKLI BİR DUYGUYMUŞ

Hayatında ilk kez kar gören sadece Kamerunlu Ayşe değildi. Onunla aynı duyguyu tadan Vietnamlı Yamila Hoang da vardı. Kar ile tanışmanın çok farklı bir duygu olduğunu ifade eden Hoang, “Bende kar ile ilk kez tanıştım. Şaşkın olduğum kadar bende çok mutluyum. Bu duygu buradaki birçok insana normal geliyor. Ama bizim iklim şartlarımızdan dolayı kar ile daha önce tanışma fırsatımız hiç olmadı. Eminim bu duruma alışık olan arkadaşlarımız, bizim yaşadıklarımızı yaşasalardı onlarda bizim bu heyecanımıza ve şaşkınlığımıza hak verirlerdi. Kara ilk kez dokundum. Elim çok üşüdü. Havanın soğuk olmasına da alışık değilim. Ama her ne olursa olsun bu mutluluğu arkadaşlarımla paylaşmaktan çok keyif alıyorum. Konya'da yağan kar sadece çocukları değil, birçok üniversite öğrencisini hele de bizim gibi kar ile daha önce tanışma fırsatı olmamış sıcak iklim insanlarını daha çok mutlu etti” dedi.

Amaçlarının Türkçe öğretiminin yanı sıra Türk kültürüne yönelik unsurların aktarılması olduğunu belirten Selçuk Üniversitesi TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Toker, “Yeni binamızda, yabancı dil öğrenimine uygun şekilde tasarlanmış sınıflarımız ve deneyimli okutmanlarımızla her geçen gün sayısı artmakta olan öğrencilerimize kaliteli eğitim sunmanın gayreti içerisindeyiz. Misafir öğrencilerimizin kendilerini Türkiye'de evlerinde gibi hissetmeleri bizim için önem arz etmekte, yüzlerinin gülüyor olmaları bizi de kalben sevindirmektedir" diyerek samimi duygularını dile getirdi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

1-(1).20141126123245.jpg

1-(2).20141126123252.jpg

1-(3).20141126123300.jpg

1-(4).20141126123307.jpg

1-(5).20141126123314.jpg

1-(6).20141126123322.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.