Hayatlarına değer kattılar

Hayatlarına değer kattılar

Konya Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) yaz aylarında çocukların hayatlarına değer kattı. 25 ilçede 17 binden fazla öğrenci, Kur’an-ı Kerim ve değerler eğitiminin yanı sıra gezerek öğreniyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu’na katılan 17 binden fazla öğrenci, başta Kur’an-ı Kerim ve değerler eğitimi olmak üzere spor faaliyetleri, kültür gezileri ve yarışmalarla hem öğreniyor hem de eğleniyor. Konya merkez ile birlikte 25 ilçede gerçekleştirilen Genç KOMEK Yaz Okulu, 71 farklı merkezde Dinimiz ve Değerlerimiz, Spor ve Sanat eğitimleri ile 8-16 yaş arası öğrencileri geleceğe hazırlıyor. Genç KOMEK Yaz Okulu’na katılan öğrenciler Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmenin de mutluluğunu yaşıyor. Sekiz hafta süren kurs boyunca merkezlerde verilen derslerin yanında spor faaliyetleri, yüzme seansları, kültür gezileri ve yarışmalarla güzel vakit geçirmeleri sağlanan öğrenciler; 9 bin yıllık geçmişi olan Çatalhöyük, Beyşehir, Miryokefalon Zaferi’nin kazanıldığı Bağırsak Boğazı, Mevlana Müzesi, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Bilim Merkezi, Kelebekler Vadisi, Sille gibi tarihi ve turistik mekanları gezerek bilgi sahibi oluyor. İlçelerdeki Genç KOMEK Yaz Okulu öğrencileri de araçlarla Konya merkeze getirilerek şehir turuna katılıyor.

GALERİ İÇİN TIKLAYIN

GEZEREK ÖĞRENİYORLAR

Diğer etkinliklerin yanı sıra havuzlarda yüzme zevkini yaşayan Genç KOMEK Yaz Okulu öğrencileri, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Siyer-i Nebi, satranç, futbol, basketbol, voleybol, kısa film, fotoğraf ve yakan top dallarında turnuvalara katılarak ödüller kazanıyor. Genç KOMEK’e katılan bütün öğrencilere Büyükşehir Belediyesi tarafından ferdi kaza sigortası yapılıyor. Bu kapsamda Konya merkezde bulunan Genç KOMEK’lerde eğitim alan çocuklar Beyşehir’i gezme fırsatı yakalıyor. Karatay Genç KOMEK öğrencilerinin Beyşehir gezisine katılan basın mensupları, etkinlik hakkında bilgi aldı. Miryokefalon Savaşı’nın yapıldığı Bağırsak Boğazı’nda başlayan gezi, Eşrefoğlu Camii ziyareti, Beyşehir Gölü’nde tekne turu, balık ekmek ziyafeti ile sürdü. Cuma namazlarını Eşrefoğlu Camii’nde kılan öğreniciler daha sonra Hititler Dönemi'nden kalma Eflatun Pınarı’nı görme fırsatı yakaladı. Öğrencilere rehberler tarafından bilgi verilirken kursiyer çocukların sevinçleri gözlerinden okundu.

ÇOCUKLARA HİZMET EDİYORUZ

Gezi ve çalışmalar hakkında bilgi veren Karatay KOMEK Yöneticisi Mevlüt Keskin, “3 Temmuz 25 Ağustos tarihleri arasında Genç KOMEK 8 hafta boyunca devam ediyor. Biz de burada birçok farklı alanda Konyamızın çocuklarına Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Bey’in önderliğinde hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi Genç KOMEK öğrencilerinin Beyşehir gezisinin, Miryokefalon Savaşı’nın yapıldığı Bağırsak Boğazı’nı ziyaret ile başladığını ifade eden Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Miryokefalon Savaşı, Anadolu’nun Türkleşmesinde çok önemli bir savaş. Rehberimiz öğrencilere savaşın yaşandığı alanda anlatımlarda bulundu. Daha sonra Beyşehir Eşrefoğlu Camii’ne geçtik. Eşrefoğlu Camii de ecdadımızın eser olarak koyduğu dünyaca ünlü bir eserdir. Çocuklarımız buraları rehberleri eşliğinde gezerek öğreniyorlar. Daha sonra Eflatun Pınarı da çocuklarımıza gösteriliyor.”

AVRUPA’DAN KURSLARA GELEN VAR

Mevlüt Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birçok öğrencimiz bizlere şöyle diyor; ‘Biz Konya’da yaşıyoruz ama buraya ilk defa geldik’. KOMEK etkinliklerimizin çok farklı boyutu bulunuyor. Futbol turnuvaları yaptık. Çocuklarımız, sevinç, heyecan ve hüznü yaşadı. Kur’an-ı Kerim yarışmalarımız var. Öğrencilerimiz Kur’an’ı tecvitli bir şekilde öğrendi. Resim, müzik gibi hem eğlendiren hem de öğreten etkinliklerimiz var. Öğrencilerimiz velilerimizi yapılan etkinlikleri çok beğeniyor. Geçtiğimiz günlerde Avrupa’dan gelen bir aile, kurslar neredeyse tamamlanacak olmasına rağmen kurs ücretini yatırarak çocuğunun Genç KOMEK’teki faaliyetlere katılmasını istemiştir. Şehir dışından ve yurtdışından özel olarak kurslarımıza katılım var. Bu bizler için bir gurur kaynağıdır.”

KURSLAR 25 AĞUSTOSTA TAMAMLANIYOR

Ertuğrul Gazi KOMEK Kurs Yöneticisi Fatma Demir de yaptığı konuşmada, “Şu an Genç KOMEK kurslarımız devam ediyor. 71 kurs merkezinde 25 ilçede 17 bine yakın öğrencimiz var. Öğrencilerimiz öncelikle Kur’an ve değerler eğitimi dersleri alıyor. Bunun yanı sıra spor, sanat eğitimleri, faaliyetler ve geziler yapıyoruz. Bunlarla 8 haftalık bir süreci tamamlıyoruz. Kurslarımız başladığı gün öğrencilerimize bir çanta, değerler eğitimi kitapları, siyer kitabı hediye ediliyor. İşleyeceği ders ve konular içinde oluyor. Kur’an-ı Kerim’e geçen öğrencilerimize Kur’an hediyemiz oluyor. Bununla birlikte spor müsabakalarımız oluyor. Voleybol, masa tenisi, satranç gibi alanlarda turnuvalar oldu. Dönem sonunda kazananlar ödüllendirilecek. Kur’an’ı güzel okumada yarışmamız oldu. Bunun da ödül töreni yapılacak. Siyer konusunda çocuklarımızı online sınava tabi tutuyoruz. Çocuklarımız telefonlardan ‘Genç KOMEK’ diyerek girdikleri zaman, siyer sınavı yapıyorlar. Hem yarışma hem oyun, yarışmamızı gerçekleştiriyoruz. Kurslar 25 Ağustos tarihinde sona erecek. 15-17 Ağustos’ta ödül törenleri gerçekleştirilecek.”

ÇOK MUTLU OLUYORLAR

Tüm merkezdeki kursiyer öğrencilerimiz Beyşehir’i gezdiriliyor. Çocuklarımız hem eğleniyor, hem tarihi yerleri görmüş oluyor. Boş bir gezi olmuyor, uzman rehberler eşliğinde gezerek öğreniyorlar. Beyşehir’deki tekne turu ile çocuklarımız unutamayacakları saatleri yaşıyorlar. Çocuklarımızın iyiliği için her şeyi yapıyoruz. Başlarındaki öğretmenlerimiz deneyimli hocalar. Tüm çocuklarımıza Belediyemiz tarafından ferdi kaza sigortası yaptırılıyor. Onların güvenliği bizler için önemli. Bir kurs merkezimizde 150-200 öğrenci bulunuyor. Her gün bir merkez buraya Beyşehir’i gezmeye geliyor. İlçelerdeki kurslarımızda okuyan öğrenciler ise Konya merkeze geliyorlar, Sille, Kelebekler Vadisi, Bilim Merkezi, Mevlana, Şehitlik gibi yerleri geziyorlar, etliekmek yiyorlar. Onlar da Konya merkezi öğreniyorlar. Öğrencilerimiz çok mutlu oluyorlar. Farklı bir yeri örmek onları sevindiriyor. İlçelerde Konya merkezi hiç görmemiş çocuklar olabiliyor. Yazlarını güzel bir şekilde değerlendirmiş oluyorlar. Genç KOMEK kurslarımız 3 senedir devam ediyor. Seneye de aynı şekilde devam edecek.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.