Hayatımız Kur'an olsun

Hayatımız Kur'an olsun

NEÜ'lü öğrenciler ile bir araya gelen İl Müftüsü Ali Akpınar, "Kur'an sadece ölülerle hatırlanan bir kitap değildir. İnsanın dünya hayatını programlamak için gelmiştir" dedi.

NEÜ'lü öğrenciler ile bir araya gelen İl Müftüsü Ali Akpınar, "Kur'an sadece ölülerle hatırlanan bir kitap değildir. İnsanın dünya hayatını programlamak için gelmiştir. Kur'an’ın gelişindeki temel mesele sadece okumak veya anlamak değildir" dedi.
 
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Mefkûreci Öğrenciler Topluluğu tarafından “Kur'an’ın Müminlere Çağrısı” konulu konferans gerçekleştirildi. İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar'ın konuşmacı olarak katıldığı programa; NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ile beraber Mefkûreci Öğrenciler Topluluğu Başkanı İhsan Enes Şentürk, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar bu program vesilesiyle gençlere Kur'an’ı Kerim’den bahsetmenin doğru bir hareket olacağını dile getirirken programı düzenleyen topluluğa teşekkür etti.  Kur'anı Kerim’in bizler için neyi ifade ettiğini sorgulamak gerektiğini söyleyen Akpınar: "Kur'an bizim neyimiz olur? Biz Kur'an'dan razı mıyız? Kur'an bizden razı mı" sorularının önemine dikkat çekti. Kur'an’ı evdeki en üst rafa koymakla işin bitmeyeceğini belirten Akpınar hayat düsturumuzun Kur'an’ı Kerim olması gerektiğini kaydetti.
 
4-4.20150328100028.jpg
 
KUR'AN İNSAN İÇİN GELMİŞTİR
Kur'an’ı yüzünden okumakla Kur'an’a karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmadığımızı ifade eden Akpınar, Allah’ın insanı özenle yarattığını dünya üzerindeki her şeyi insanın emrine amade kıldığını söyledi. Yeni bir Peygamber'in gelmeyeceğini dolayısıyla başka bir kitabın da gelmeyeceğini söyleyen Akpınar; Kur'an’ın insana, insan için gelmiş bir kitap olduğunu vurguladı. Akpınar sözlerine şöyle devam etti: "Kur'an sadece ölülerle hatırlanan bir kitap değildir. İnsanın dünya hayatını programlamak için gelmiştir. Kur'an’ın gelişindeki temel mesele sadece okumak veya anlamak değildir. Temel hedef söylediklerinin hakkıyla yaşanmasıdır. Tekil olarak insana çoğul olarak insanlığa, toplamda 23 defa bizlere seslenir. Görülür ki Kur'an insana inmiştir."
 
KUR'AN’I KERİM AHİRETİ DİZAYN ETMEK İÇİN GELMEDİ
Kur'an’ın dirilere gelen bir kitap olduğunu söyleyen Akpınar; Kur'an’ın ahiretimizi dizayn etmek için gelmediğini hatırlattı. "Yâeyyûhellezîneâmenû" ifadesinin tekil değil çoğul olduğunu, Allah’ın bununla kulunu çağırdığını vurgulayan Akpınar: "Kur'an hayatın tam içine girer. 'Ey iman edenler' ifadesi 20 sürede 89 çağrı yapar. Kur'an imanı eyleme dönüştürmeye dair harekete geçiren bir kitaptır” diye konuştu.
HABER MERKEZİ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.