Hayati Yazıcı Bakanlık Çalışanlarına Veda Etti

Hayati Yazıcı Bakanlık Çalışanlarına Veda Etti

Yeni kurulan 62. Hükümette yer almayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bakanlık binasında çalışanlara veda etti. Hayatı Yazıcı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nı yarın saat 09.30’da Nurettin Canikli'ye devredecek.2011'den seçimlerinden...

Yeni kurulan 62. Hükümette yer almayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bakanlık binasında çalışanlara veda etti. Hayatı Yazıcı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nı yarın saat 09.30’da Nurettin Canikli'ye devredecek.

2011'den seçimlerinden sonra bakan olarak görev yaptığı sürelerin tamamının 7 yılı doldurduğunu belirten Yazıcı, ‘’Bugün 29 Ağustos 2014. Tevafuk 29 Ağustos 2007 yılında tarihinde 60'nci Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştu ve ilk kez o hükümette devlet bakanı başbakan yardımcısı olarak görev aldım, Geriye dönüp baktığımda neler yaptık, nasıl yaptık, hangi kadrolarla çalıştık. Gerçekten çok zengin anılarımız var. Çok zengin uygulamalarımız var. Bunları hep birlikte yaptık. Bir kurumun üretken olması, verimli olması, sunduğu hizmetlerin standardı yüksek kalitede olmasının en temel koşullarından birisi, kurumla ilgili kamuoyu algısının pozitif yönde olması. Dünyanın her tarafında özellikle bakanlığımızın Gümrük kısmı ile ifade etmek isterim ki, hep kamuoyunda yanlış algılar yola gelmiş, Türkiye'de de bu süreci yaşadık. Ama 7 yılın sonunda, dönüp baktığımızda Türkiye gümrüklerinde bu algının ortadan kalkmış olması sizin başarınızdır, sizlerin başarısıdır. Ama elbette ki bu başarıyı hep birlikte gerçekleştirdik.’’ diye konuştu.

'ŞÜKREDİYORUM Kİ HEP MİLLETİN DUASINI ALDIK'

Hep milletin dualarını aldıklarını ifade eden Yazıcı, şöyle devam etti: "Biz bakan olarak çalışmaları hizmetleri koordine ederken, uzman arkadaşlarımız bürokratik kadrolar hangi düzeyde olursa olsun onlar hep bize bakarak üretim yaptılar. Bizim tarzımıza bakarak çalışmaları sürdürdüler. Nasıl davranırsanız bu aşağıya kadar yansır. O yansıma sonuçta ya bereket olarak ya kalite olarak ya üretim olarak millete döner ya da milletin bedduasını alırsınız. Şükrediyorum ki hep milletin duasını aldık. Elbette ki kenarda köşede çözülmesi gerekli sorunlar yok değil. Bunları da birlikte çözeceğiz. Şunu önemsedim, hedef kitlemizle, mutlaka diyalog içinde olacağız. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye’nin özellikle ekonomik hayatın tüm aktif kesimleriyle direk ilişkisi olan bir makamdır. Müsteşarıma, Bakan Yardımcıma hep şunu söyledim. Yeni uygulamalarda önceliğiniz rehberlik olması lazım. İç denetime tabii tutulmamışsa, bugüne kadar yapılan işlerin olağan işlermiş gibi sürdürülüyor ise o uygulamayı değiştirmek için racon kesmeyin, önce rehberlik edin. Uygulamalar yanlışsa doğruyu söyleyin. Öteden var olan alışkanlığını sürdürüyor olsaydık bu bakanlık birçok kesimle kavgalı halde olurdu. Ama bütün bunları yaparken Türkiye ekonomisini hedefledik. Bir ülkenin ekonomik gücü, ekonomisinin büyüklüğüyle belli olur. Yuvarlak ifade ediyorum 400 milyar dolarlık bir dış ticaret, gümrük kapılarından girmiş ve çıkmıştır. Bu kadar parasal değerle ifade edilen imtihanın, gümrük işlemleri millileştirme işlemlerini gümrük ve ticaret bakanlığı üstlenmiştir. Ben sizleri çok seviyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de aileleriniz çocuklarınız için ediyorum. Çoğu zaman ben burada evime 22:00'de 23:00’te gittim. Benim burada olmama dolayısıyla bakan çağırır diye bekleyen arkadaşlarım bulundu. Bu çalışma tarzı itibariyle ailelerinizi çocuklarınızın haklarını ihlal etmiş olabilirsiniz. Onların sitemleri ile karşılaşmış olabilirsiniz, onlara da teşekkür ediyorum ve hepinizden ricam haklarınızı helal ediniz.’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Hayati Yazıcı, Bakanlık çalışanları ile tek tek tokalaştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.