Sabit Horasan

Sabit Horasan

Hayal kırıklığı

Hayal kırıklığı

Garip bir maç.

Başakşehir karşılaşmasından sonra aynı başlığı atmıştım.

Gaziantep maçının ardından da aynı duyguları taşıyorum.

Belki, önümüzde çok önemli  bir Ziraat Türkiye kupası maçının bulunması ve rakibin ligde kalma mücadelesi  vermesinin getirdiği psikolojik etki  diyeceksiniz.

Ama, her ne olursa olsun iç sahada yenilmek,  Avrupa  yolunda  çok önemli bir 3 puan kaybetmek, oynanan futbol  ve alınan sonuç üzücü.

Konyaspor adına Gaziantep maçını iki kelimeyle özetleyecek olursak, “hayal kırıklığı…” denebilir.

Karşılaşmanın Cuma  akşamı oynanması nedeniyle seyircinin geçtiğimiz haftalara oranla daha az ilgi gösterdiği maça kontrollü başlayan Atiker  Konyaspor, atak olan ve bir an önce sonuca gitmek isteyen ise Gaziantepspor’du.

Önceki son iki sezonda olduğu gibi bu yıl da kötü bir dönem geçiren Gaziantepspor, ligde kalma adına Konyaspor maçına odaklanmış ve 90 dakika  boyunca da vasat kadrosuyla var gücüyle mücadele etme gayreti içerisinde oldu.

Buna karşılık, kafası kupa maçında olsa gerek ki ilk yarıda oyunu tutmak isteyen, kontrol  eden, ancak net pozisyonlar bulamayan, hatta Bajiç’in çok az topla buluşturulmasının sıkıntısını yaşayan  Atiker Konyaspor, ikinci 45 dakika da ise kendi futbolundan tamamen uzak, ne yaptığını bilmez durumdaydı.

Bu futbolla elbette ki gol bulmak, kazanmak olanaksızdı.

Maç boyunca iyi organize olamayan, orta alandan 3. Bölge olarak adlandırılan forvet hattına top çıkartamayan, bunun sonucu da pozisyon üretemeyen Konyaspor buna ilave olarak çok adamla kapanan rakibi ısrarla ortadan geçmek isteyince duvara çarptı.

Topu ortadan değil de kanatlara indirerek rakip kaleye gidilebilseydi  eminim ki Atiker Konyaspor beklenen golü bulurdu.

Ama nedense Konyaspor bu kez çok alternatifli oyunu tercih etmedi.

Maçın kaybedilmesinde bir diğer etken de kadro tercihi oldu.

Sonuçta, alınan beklenmedik bu ağır yenilgi, bu yıl da  Avrupa ligine katılmak isteyen ve onun mücadelesini  veren Atiker Konyaspor’a çok önemli bir 3 puana maloldu. 

Atiker Konyaspor, ligin ardından bu kez  Ziraat Türkiye kupasında Kasımpaşa ile Perşembe günü  çok zor bir maça çıkacak.

Rakibiyle ligde İstanbul’da  iki hafta önce oynanan maçta  1-1 berabere kalan Kartallar, bu kez  finale tutunma adına mücadele edecek.

Yine tekrarlıyorum, Atiker Konyaspor kendi  futbolunu oynadığı sürece Kasımpaşa karşısında final için yeterli  sonuçları alacaktır. Yeteri ki pas oyunu tercih edilsin, sabredilsin.

Geçen yıl yarı finalden dönen Kartalların bu kez Kasımpaşa  engelini geçerek adını  finale yazdıracağına gönülden inanıyoruz.

Bu nedenle Perşembe günü tüm Konya olarak  kalben Konyasporlu futbolcularla  birlikte olacağız.

--

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR