Nevzat Laleli

Nevzat Laleli

Hay-Der nedir, ne yapar?

Hay-Der nedir, ne yapar?

HAY-DER yazı serisi

 

HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneği 16 Nisan 2012 (Kutlu Doğum Haftası) tarihinde kurulmuş ve bu gün 3 yaşına basmış bulunmaktadır.

Bizi, hayırda yarışmaya, Bakara Suresi 148. Ayetiyle “Kötülükte değil iyilikte ve hayırda yarışın…” buyuran Cenab-ı Hak görevlendirmiş, bu nedenle de kısa ismin başında ki “HAY” kelimesi Allah’ın güzel isimlerinden olup O’nun isminin derneği anan herkes tarafından zikredilmesi sağlanmıştır.

Derneğin Genel Başkanlığını Makine Mühendisi, MGV Şeref Başkanı, yazar Nevzat Laleli, Genel Başkan Yardımcılığını Dr. Kasım Sezen, Tanıtım Başkanlığını İşletmeci Orhan Candan, üyeliklerini Esnaf Akil Gül ile memur İhsan Uslu yapmaktadırlar.

23.açili-hi̇lal-mavi̇.jpg

Dernek amblemini, Peygamberimizin (s.a.v); “Kıyametin koptuğunu görseniz, elinizde bir ağaç fidanı varsa dikin” tavsiyesine imtisalen ağaç olarak seçmiş, ancak istiklal ve bağımsızlığımızın işareti hilal’i de ambleme dâhil etmiştir.

Üretimin ve imalatın yok edildiği, insanlarımızın ithal mallarına daldığı ve hazırdan yediği, üstüne üstlük “Ben emekliyim…” diyerek kendini işten ayıranların bulunduğu günümüzde Peygamberimizin bu Hadis-i Şerifi daha büyük bir önem kazanmaktadır.

Derneğimiz çalışmalarını sürdürürken, hedeflerini de tespit etmiş, bu hedefleri fert, aile ve toplumu da içine alan; “Mutlu insan, Sağlam aile, Güçlü toplum” olarak belirlemiştir.

HAYIRDA YARIŞANLAR DERNEĞİ

Mutlu insan: Madden, insanca yaşama şartlarına sahip, manen Allah’a kul olma şuurunda, ilimle hemhal, nefsini terbiye ile meşgul ve haksızlıklara karşı mücadele azmi taşıyan “Mutlu insanı” yetiştirmeye geliyoruz.

Sağlam aile: “Güçlü toplumun” temeli ailedir. Kuruluşunda hislerle değil akılla kurulan, bir ömür boyu eşlerin birbirlerine sevgi ve saygı gösterdiği aile ile onların çocuklarıyla oluşturduğu “Sağlam aileyi” hazırlamaya çalışıyoruz.

Bu nedenle 15 senedir çalıştığımız “Sağlam aile kurma projesi” olan Yuvamız Evlendirme büromuzu, HAY-DER’le birleştirerek onu HAY-DER bir faaliyeti yaptık.

[email protected] dan istenecek üç formu, dolduran ve bize gönderen her kardeşimiz bizim Damat veya Gelin adayımız olabilmektedir.

Bu güne kadar ile yurt içi ve yurt dışından başvuran bu güne kadar 80 çift (160 kardeşimizi) evlendirerek mutlu yuvalarında yaşamaları sağladık.

Güçlü toplum: Saf suresinde bildirilen “Bünyanı mersüs - Bir duvarın tuğlaları gibi…” birbirine bağlı insanlar ile yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini sergileyen, yürekleri aynı iman, aşk ve heyecanla çarpan insan toplumunu hazırlıyoruz.

Bir şair ise bu güzel toplum özelliğini; “İpi kopan tespihim, / Dağılmış tane tane… / Acı ama teşbihim, / Hani nerde imame?

Daneleri toplayın, / Hak ipine derleyin, / Bir imame bağlayın, / Tevhit gelsin meydane” şeklinde ifade eden Sait Çekmegil’e Allah rahmet etsin.

Bizim için; “Aferin… Güzel işler yapıyorlar… “diyen siz değerli okuyucularımızı, dostlarımızı ve bütün milletimizi, sadece takdir etmekle kalmayarak, bu büyük idealleri birlikte gerçekleştirmeye davet ediyoruz. Çünkü “Bir elin nesi var, iki elin sesi var”dır.

GENÇLİĞİMİZİ YOĞURUYORUZ.

Profesörler, Doçent ve Doktor gibi ilim adamları, Âlimler, Aydınlar, Hocalar, Vaizlerle birlikte çalışıyoruz.

Konferanslar, Paneller (Mutlu insan, Sağlam aile, Güçlü toplum), Ev sohbetleri, ilmi toplantılar yaparak, bunları kitap, video ve CD haline getiriyor, bunları sosyal medyaya (facebook ve twitter) ve youtobe’ye koyuyoruz.

Ayrıca Konya başta olmak üzere 15 yerel gazete ile 30 kadar internet sitesinde yayınlıyoruz. Dosyamızda mevcut binlerce e-mail adresine mesajlar gönderiyoruz.

10 kadar konferansımız bulunmaktadır. (Nikâhla gelen mutluluk, Flört yangını, Gençliğin yetiştirilmesi, Milli Gençlik geliyor, Hicret ve Mekke’nin fethi. Siyaset Peygamber mesleğidir, En güçlü silah medya, Gıda terörü GDO’lu gıdalar, Cihat nasıl bir ibadettir)

İki kitabımız yayınlanmıştır. 1. Adil düzen nedir, ne değildir? 2. Flört yangını

Özelikle “Flört yangını” kitabımızın bütün gençlerimize ulaşabilmesi için derneklerin, vakıfların, sendikaların, partilerin ve şirketlerin çokça alarak kendi üye ve ortaklarına dağıtmalarını teklif ve tavsiye ediyoruz.

BİZE DESTEK OLUN, BİZİ GÜÇLENDİRİN

Vakıflar Bankası Maltepe Şubesi - İBAN TR68 00015 00158 0072 999 66421

Maltepe, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No: 88/1 Tel – Faks: 0.312.230 51 25 ANKARA

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nevzat Laleli Arşivi
SON YAZILAR