Hay-Der, Kutlu doğumu kutladı

Hay-Der, Kutlu doğumu kutladı

HAY-DER, düzenlediği etkinlikle Kutlu Doğum Haftasını kutladı. HAY-DER Başkan Nevzat Laleli, “Her an ilimle hem hal olmalıyız ve haksızlıklara karşı cihat etmeliyiz” dedi.

HAY-DER, düzenlediği etkinlikle Kutlu Doğum Haftasını kutladı. HAY-DER Başkan Nevzat Laleli, “Her an ilimle hem hal olmalıyız ve haksızlıklara karşı cihat etmeliyiz” dedi. İnsanı hedef alarak “Mutlu insan, Sağlam aile, Güçlü toplum” hedeflerine ulaşmak gayesiyle kurulan HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneği 3 yaşına bastı. HAY-DER bu iki önemli olayı bir arada kutlayabilmek için bu sene de çok büyük bir merasim hazırladı yaptığı kutlama programıyla seçkin davetliler huzurun değerli hatiplerle geceyi kutladı. Geceye HAY-DER Genel Başkanı Nevzat Laleli, EHAD Genel Başkanı Abdülkadir Sağlam, Doç. Dr. Halil Altuntaş, dua han Ali Bulut, İlahi gurubu yöneticisi Hayri Çalışkan , takdimci Önder Karakartal ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış Kur’an-ı Kerimini, Kurra hafız ve EHAD Evrensel Hafızlar Derneği Genel Başkanı Abdülkadir Sağlam’ın okuduğu gecede, Diyanet İşleri Başkanlığı Yüksek ilmi kurul üyesi Doç. Dr. Halil Altuntaş da “Din ve samimiyet” konulu bir konuşma yaparak; “Samimiyet yani ihlâs dinin özüdür. Samimiyetin olmadığı yerde riya vardır. Riyakâr diğer adıyla münafık insanlar tarih boyunca bütün insanlığın en büyük acısı olmuşlardır. İnsanlık, yanlış yolda giden yanlış adamları tanımakta ve ona göre tedbir almaktadır. Ama riyakâr insanlar, bukalemun gibi toplumun rengine bürünmekte ve toplumu kandırmaktadırlar” demiştir” diye konuştu.

HER AN İLİMLE HAL OLUNMALI
Programda bir konuşma yapan genel Başkan Nevzat Laleli ise misafirlere ve program uygulayıcılarına teşekkür ederek HAY-DER’in hedefleri üzerimde durdu. Laleli, “Derneğimiz bu hedefleri alırken değişik ilim, düşünce adamı, bürokrat ve siyasilerin bilgisine müracaat ederek onlara; Bu gün insanımız mutlu mudur? Aileler sağlam mıdır? Toplumumuz güçlü müdür? Sorularını sormuş, sonra da bu hedeflerin teorik bilgilerle sağlanamayacağını, bunları pratik uygulamalarla elde edileceğine inandığı için bu şekilde kamuoyu önüne çıkmıştır. Her şeyde olduğu gibi insan, aile ve toplumun yetiştirilmesinde bizzat örneğimiz Hazret-i Muhammed (s.a.v) dir. O, Asr-ı Saadette ne veya neler yapmışsa, hangi tedbirleri almış hangi davranışlarda bulunmuşsa onu aynen uygulamak, bu hedefleri yakalamak olduğu gibi bu çalışmalar aynı zamanda bir ibadet de olmaktadır. Bir insanın mutlu olabilmesi, onun insanca yaşama şartlarına kavuşması, Allah’a kul olduğunun şuurunda, her an ilimle hem hal olması, nefsini terbiye ile meşgul olması ve haksızlıklara karşı cihat etmesiyle mümkündür” dedi.

AİLE SAĞLAM TEMELLERE KURULMALI
“Ailenin sağlamlığı daha kuruluşundan başlar” diyen Laleli, şunları söyledi: “Yuvalar adın sevgi veya aşk denilen hislerle değil akıl ve mantıkla kurulmalıdır. Koca karısını Allah’ın emaneti olarak, kadın da kocasını cennete girmeye vesile olduğunu bilmesi, bir boşanma arş’ın titreyeceğine inanılması gerekir. Bunları sevgi, saygı ve hoş görü tamamlar.

Biz İstiklal harplerinde Çanakkale de güçlü bir toplumduk. Yedi düvel gelmiş ama Çanakkale’yi geçememişti. Şimdi aynı apartmanda ki komşular birbirini tanımamaktadır. Güçlü toplum olabilmenin asgari şartı; Hak’ka bağlı bir başkan, ona bağlı insanlar, verilen görevin hakkıyla yapılması, ebeveyne hürmet, büyüğe saygı küçüğe sevgi, akrabalarla iyi ilişkiler, komşularla iyi geçinme, misafire ikram ve mahlûkata şefkat esaslarıdır.”

Hayri Çalışkan ilahi gurubunun org eşliğinde seslendirdiği ilahilerden sonra Pınar okulları yönetim kurulu başkanı Ali Bulut’un yaptığı dua ve HAY-DER’in programı icra edenlere hazırladığı “Teşekkür Belgelerinin” dağıtılması ile program sonlandırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.