Havuza Alınan Okul Müdürleri İçin Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Protesto

Havuza Alınan Okul Müdürleri İçin Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Protesto

Türk Eğitim-Sen, yeni MEB Yasası gereği havuza alınan 16 bin okul müdürüne yönelik değerlendirme sürecini, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto etti. Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Ertekin Engin, “20-25 yıllık okul müdürlerinin...

Türk Eğitim-Sen, yeni MEB Yasası gereği havuza alınan 16 bin okul müdürüne yönelik değerlendirme sürecini, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto etti. Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Ertekin Engin, “20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılmış ve bu yöneticilerin görevine son verilmiştir. Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaştırmalara, çatışmalara yol açacaktır.” dedi.

Türk Eğitim-Sen Ankara 3 Nolu Şube üyeleri, okul müdürlerinin atamasında belirleyici olduğunu belirttikleri il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde, Türkiye genelinde eylem gerçekleştirdi. Başkent’teki adres ise Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. Toplanan grup üyeleri, ‘Gün gelecek bu yönetmelik sizi de vuracak’, ‘Tetikçi şube müdürleri iş başında’, ‘Efil, efil Etimesgut sersefil’ pankartları açtı.

Türk Eğitim-Sen Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Ertekin Engin, okul yöneticilerini değerlendirme sürecinin sona erdiğini ve okul müdürlerinin puanlarının açıklandığını hatırlattı. Değerlendirmeye etki eden puanların önemine vurgu yapan Engin, puanlamaya dair ciddi endişelerinin olduğunu kaydetti. Engin, “Zira en kıdemli ve en kıdemsiz öğretmenin değerlendirmesi 10 puan, öğretmenler kurulunca seçilecek iki öğretmenin değerlendirmesi 10 puan, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısının değerlendirmesi 10 puan, öğrenci meclis başkanının değerlendirmesi 10 puan iken; ilçe milli eğitim müdürünün değerlendirmesi 25 puan, insan kaynaklarından sorumlu ilçe milli eğitim şube müdürlerinin değerlendirmesi 15 puan idi. Böyle bir değerlendirmenin büyük bir hata olacağını, öğretmenlerin, öğrencinin, velinin sadece göstermelik etkisinin olacağı, asıl değerlendirmeyi büyük bir kısmının hak ederek o makamlara gelmediğini bildiğimiz siyasetin ve yandaş bürokrasinin kumandası altında olan kişilerin yapacağını açıklamıştık. Nitekim endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gördük.” diye konuştu.

Engin, değerlendirme sonuçlarına göre, torpili olan, iktidara yakın duran, malum sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puan verildiğini savundu. Engin, mesai arkadaşlarından düşük puan alanlara, ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürleri tarafından yüksek puan verildiği, bu kişilerin 75 puan almaları sağlanarak, görev sürelerinin uzatıldığını öne sürdü.

Engin, “20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılmış ve bu yöneticilerin görevine son verilmiştir. Bu durum, eğitimde büyük infiale, kutuplaştırmalara, çatışmalara yol açacaktır. Okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil, torpili olan, kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacaktır.” şeklinde konuştu.

MEB Yasası’nın, kazanılmış hakları yok eden bir yasa olduğunu kaydeden Engin, yasanın getirdiklerinin Türk milli eğitim tarihi için utanç vesikası olduğunu kaydetti. Sendika olarak, yapılan hukuksuzlukların takipçisi olacaklarını ifade eden Engin, görev süresi uzatılmayan okul müdürlerinin haklarını hukuk önünde araması gerektiğini söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.