Havai fişeksiz olmuyor

Havai fişeksiz olmuyor

Düğünlerin vazgeçilmez simgelerinden biri haline gelen havai fişeklere ilgi her geçen gün artıyor. Fiyatının ucuz olmasından dolayı hemen hemen her düğünde havai fişek gösterisi yapılıyor

Gösteri ve kutlamaların simgesi olan havai fişekler düğünlerin vazgeçilmezi oldu. Düğünlerde volkan, şelale, özel sahne efektleri, konfeti ve lazer şov ile havai fişek gösterileri Konya’daki bütün düğünlerde kullanılıyor. 20-750 lira arasında değişen havai fişekler; 16’lı, 25’li, 36’lı ve 40’lı bataryalı paketlerde satılıyor. Konya’da havai fişek satışları ve son yıllardaki artan ilgi hakkında bilgi veren Galeri Güvenlik Satış Sorumlusu Ahmet Yeşil, “Düğünlerde nasıl mobilya ve altın gibi düğün malzemeleri alınıyorsa şimdi bunlara havi fişek de eklendi. Artık kayınbabalar, ‘Altınları aldık. Şimdi havai fişek alacağız’ diyor. Artık düğünlerde havai fişek kullanımı oldukça arttı. Tamamen bir ihtiyaç haline geldi. Havai fişek atılmadan bir düğün bitmiyor. Herhangi bir sınıf ayrımı da yok. Ekonomik durumu iyi olanda kötü olanda havai fişek atıyor. Düğün sezonunun açılmasından itibaren havai fişek satışında patlama yaşadık” dedi.

GÖK BOMBALARINA İLGİ ARTTI

Havai fişekten biraz daha farklı olan 'gök bombaları'na da ilginin arttığını ifade eden Yeşil, “Bunlar da havai fişek sınıfında ama izin alınmadan atılmıyor. Kaymakamlıktan Emniyet aracılığıyla izin alınıp atılıyor. Vatandaşların atması yasak. Profesyonel atıcıların atması gerekiyor. Havan topu gibi plastik blokların içine atılıyor. Yaklaşık 150-200 metre arası yukarıya çıkarak çok geniş bir alanda patlıyor. Bu havai fişekler de düğünlerde atılmaya başlandı. Bize çiftler müracaat ediyor ve gerekli izin aldıktan sonra düğünde havai fişeğin atışını yapıyoruz. Bunların da fiyatı 10-500 lira arasında değişiyor” diye konuştu. Havai fişek gösterisinin çok fazla sorumluluk ve dikkat gerektiren bir çalışma istediğini belirten Yeşil, “Düğünlerinde havai fişek gösterisi isteyen çiftlerimize, bu işi uzun zamandır yapan, ehliyeti, deposu, gerekli donanımı olan firmalarla çalışmalarını öneririz. Her mekanda havai fişek gösterisi yapılmaz. Havai fişek gösterisi yapılacak yer açık alan ve çevre güvenliği açısından uygun olmalıdır. Görevlilerce gerekli kontroller yapıldıktan sonra, alan atış için müsait ise havai fişek gösterisi yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum