Hatay’da Parka Yıldırım Düştü: 1’i Ağır 3 Öğrenci Yaralandı

Hatay’da Parka Yıldırım Düştü: 1’i Ağır 3 Öğrenci Yaralandı

Hatay’da parka düşen yıldırım sonucu 1’i ağır 3 öğrenci yaralandı. Ambulanslarla Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı öğrencilerden Ümit Nur Tıraşlı’nın sağlık durumunun kritik olduğu öğrenildi.    Hatay’ın...

Hatay’da parka düşen yıldırım sonucu 1’i ağır 3 öğrenci yaralandı. Ambulanslarla Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı öğrencilerden Ümit Nur Tıraşlı’nın sağlık durumunun kritik olduğu öğrenildi.

    Hatay’ın Merkez ilçesi Antakya’da öğle saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış sırasında Antakya Belediye Parkı'nın girişindeki bir ağaca yıldırım düştü. O anlarda yıldırım düşen ağacın altında bulunan Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 3. sınıf öğrencilerinden Ümit Nur Tıraşlı, Mehmet Yılmaz ve Aziz Çelik yaralandı. Olay yerine koşan vatandaşlar ve çevre insafı yıldırım düşen ağacın altındaki yaralı öğrencileri görünce hemen polisi ve 112 acil servisi aradı. Yıldırım düşmesinin meydana geldiği alanda güvenlik bandı oluşturulurken yaralı öğrenciler ambulanslarla Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Görgü tanıklarının 'Vücudu tamamen yanmıştı' dediği öğrencilerden Ümit Nur Tıraşlı’nın ağır yaralandığı olayda Tıraşlı’nın aynı zamanda sınıf arkadaşları olan Mehmet Yılmaz ve Aziz Çelik’in hafif yaralandıkları öğrenildi.

    Görgü tanıkları olayda yaralanan 3 öğrencinin okullarının hemen karşısında bulunan belediye parkında kitap okudukları, birden bastıran yağmurdan korunmak için ağacın altına girdikleri anlattı. Öğrencilerin ağacın altında kitap okumaya devam ettikleri sırada yıldırımın büyük bir patlama ile düştüğünü, ağacı parçaladığını ağacın altında bulunan öğrencilerden birinin her tarafının yandığını gördüklerini belirten görgü tanıkları, yıldırımın düştüğü anda yağmurun kesildiğini söyledi.

Görgü tanıklarından biri de işyerinin yanındaki şemsiyenin altında otururken, bir gürültü koptuğunu ağaç parçalarının savrulduğunu belirterek “Önce savaş çıktığını sandım. Sonra bir baktım ağaç patlamış, ben kaçarken orada yatanları gördüm. Yaşlı bir amcayla birlikte oraya koştuk. Çocuğun bir tanesinin kıyafetleri paramparça olmuştu. Üstünde bir şey kalmamıştı. İkisinin üstüne ağaç parçaları düşmüştü. Sonra 112’i aradık onlarda hemen geldiler. Ama öğrencilerin birinin durumu kötüydü. Bütün vücudu mosmordu ve üzerinde elbise parçası kalmamıştı. Durumu ağır olan çocuk yıldırım düştüğünde ağaca yaslanmış vaziyetteydi." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.