Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Hataların biran önce giderilmesi şart

Hataların biran önce giderilmesi şart

Yeşil beyazlı temsilcimiz Konyaspor’un 11. kez mücadele edeceği Bank Asya 1. Ligi 2009-2010 sezonu hafta sonu oynanacak maçlarla start alıyor. Öncelikle başta Konyaspor olmak üzere tüm takımlara hayırlı uğurlu olsun.

Birbirinden sürpriz ve ne yapacağı belli olmayan takımların yer aldığı bu ligde Konyaspor’un elde edeceği başarı ile tekrar Süper Lig’e yükselmesi en büyük arzu ve isteğimiz.

Tabiî ki bunun için birkaç iyi adamın birkaç iyi işler yapması yetmeyecek. Bunun en başından bilinmesi gerekiyor. O nedenle herkesin bu takıma gereken desteği vermesi ve elini taşın altına koyması gerekiyor. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek olmak üzere taban birliklerinden bu şehirde ekmek yiyip su içen herkese kadar yeşil beyazlıların desteklenmesinin şart olduğunun altını çizerek belirtmek istiyorum.

Şüphesiz büyük çoğunluk Süper Lig ile Bank Asya arasındaki farkların bilincindedir, ancak heyecanın ve çekişmenin çok farklı olduğu Bank Asya’da yaşamak ve sonucunda mutluluğa ulaşmak için bütünlüğün eksiksiz olması gerekiyor. Herkesin üzerine düşen görevi layıkıyla yapması ve hatalarını biran önce gidermesi sezon sonunda hepimizin yaşayacağı ortak sevincin ifadesi olacaktır.

Bu bilinen ancak gerçekleşmesinde bir türlü beraberliğin yaşanamadığı hatırlatmaların ardından hafta sonu yeşil beyazlıların, Pursaklar Belediyespor ile yaptığı özel karşılaşmadaki izlenimlere değinmek istiyorum.

Açıkçası bu karşılaşmada sergilenen performans ve takımın genel durumu iç rahatlatıcı nitelikte değildi ancak, bunu sezonla bağdaştırıp erken yorum yapmak yanlış olur. O maçı izleyenlerin hiçbirisi takımı beğendiğini söyleyemez, çünkü gerek orta saha, gerek savunma ve özellikle sol kanattaki eksiklik gözden kaçacak nitelikte değildi.

Bunun yanı sıra takım içindeki uyum eksikliği ve tamamlayıcı özellikler henüz istenilen seviyede değil. Sonuçta yeni baştan oluşturulan bir takımda böyle durumların olması normal gibime geliyor. Ama bunun en kısa süreç içinde giderilerek hataların affedilmeyeceği lig boyunca sorun çıkartmaması gerekmektedir.

Pursaklar karşısında yapılan basit hatalar, hatalı paslar ve organize eksikliği rakibin bizim karşımızda top yapmasını ve etkin görünmesini sağlarken yeşil beyazlılardaki eksikliği de gözler önüne sermiş oldu. Bugün yönetime, teknik kadroya ve futbolculara bakıldığında kağıt üzerinde kendi alanlarında kalite ve başarıları tartışılmaz olabilir ancak önemli faktörün saha içinde de kendini göstermesi olacaktır.

Sonuçta Pursaklar maçı bir hazırlık maçıydı. Ancak, işimiz eksikleri yazmak bizim işimizin bir parçası. Dolayısıyla da bu maçın çokta önemi kalmadı. Önemli olan bugün oynanacak Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı.

Konyaspor’un bugün oynanacak maçta iyi bir sonuçla Konya’ya döneceğini umuyorum. Çünkü, Antep takımı yenilmeyecek bir takım değil. Gaziantepli olmam nedeniyle, oradaki dostlardan aldığım bilgiler, Konyaspor’un bu maçı rahat kazanacağı doğrultusunda. Yeşil-beyazlı futbolcular, başta Hüsnü Özkara ve özveriyle çalışan yönetimin yüzünü kara çıkarmayacaktır diye düşünüyorum. Bugün alınacak galibiyetle, başarıları konuşmak umuduyla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR