Hastanesi İnşaatının Toplum Yararına Kazandırılması İçin Komisyon Kurulacak

Hastanesi İnşaatının Toplum Yararına Kazandırılması İçin Komisyon Kurulacak

Antalya Manavgat Belediye Meclisi, atıl vaziyette duran Manavgat Belediyesi Hastanesi inşaatının toplum yararına kazandırılması için komisyon kurmayı kararlaştırdı. Manavgat Belediye Meclisi;5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20 maddesi gereğince...

Antalya Manavgat Belediye Meclisi, atıl vaziyette duran Manavgat Belediyesi Hastanesi inşaatının toplum yararına kazandırılması için komisyon kurmayı kararlaştırdı.

Manavgat Belediye Meclisi;5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20 maddesi gereğince ekim ayı olağan belediye meclisi toplantısı Belediye Başkanı Şükrü Sözen başkanlığında toplandı. Belediye Meclisi 10 gündem maddesini karara bağladı.

CHP, AK Parti ve MHP'li belediye meclisi üyeleri ortak kararla belediye hastanesinin Manavgat halkı yarına kullanılması için 3'er üyeli komisyon kurulmasını kararlaştırdı. Komisyonun Kurban Bayramı sonrası partilerin üçer üye vermesiyle kurulacağı belirtildi.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, dönemin Belediye Başkanı Zeynel Şenol döneminde 30 dönüm üzerinde 7 dönüm kapalı alana 4,5 milyon lira masraf yapılan belediye inşaatı ile ilgili meclis üyelerine bilgilendirme yaptı.

Belediye hastanesi inşaatının başta Akdeniz Üniversitesi'ne tahsisi ile ilgili geçmiş dönemde halihazırdaki Rektör İsrafil Kurtcephe ile görüşme yaptıklarını anlatan Sözen, üniversitenin hastane yapıldıktan sonra anahtar teslimi almak istediğini, belediye imkanlarının buna elvermediği için yapamayacaklarını kendilerine ilettiklerini ifade etti.

Belediye hastanesi inşaatının başka bir kuruma devrinde Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı nezdinde aşılması gereken sorunların bulunduğunu belirten Sözen, bu sorunların aşılması için 3 parti üyelerinden oluşacak komisyonu sıcak bakarak desteklediklerini kaydetti. Sözen, "Atıl vaziyette bulunan hastane binasının Manavgat halkına kazandırılması için bir çok girişimde bulunduk. Maliye ve İçişleri Bakanlığı'daki bazı sorunları aşamadıkları için belirli adımların atılamadı. Bu meclisin belirli adımların atılması adına kuracağı komisyonu destekliyoruz. Yeter ki 4,5 milyon lira harcanarak belirli bir seviyeye getirilen belediye hastanesi inşaatı Manavgat için yararlı hale getirilsin. " diye konuştu.

Evrenseki Mahallesi Kömürcüler Deresi Taşkın Koruma Tesisi, İşletme Bakım ve Yönetim Hizmetleri'nin belediye devri ve protokol sözleşmesinde Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e yetki verilmesinde CHP ve MHP'li üyeler tam yetki verirken AK Parti'li üyeler çekimser oy kullandı.

Kurban Bayramı öncesi de ağzımın dadı hiç bozulmasın diyerek belediye meclisi üyeleri ve meclisi takip etmeye gelenlere baklava ikram edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.