"Hastaneler Evim Oldu, Sağlığıma Kavuşmak İstiyorum"

"Hastaneler Evim Oldu, Sağlığıma Kavuşmak İstiyorum"

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Akdeniz anemisi (Talesemi major) hastası olan Nurettin Tazegül (19) kendisi için uygun ilik naklini bekliyor. 5 yıldır tek başına hastane hastane dolaşan Tazegül, "Hastaneler evim oldu. Bir an önce sağlığıma...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Akdeniz anemisi (Talesemi major) hastası olan Nurettin Tazegül (19) kendisi için uygun ilik naklini bekliyor. 5 yıldır tek başına hastane hastane dolaşan Tazegül, "Hastaneler evim oldu. Bir an önce sağlığıma kavuşup aileme bakmak istiyorum." dedi.

Ereğli'de babasını 6 sene önce kaybeden, iki engelli kardeşi ve annesi ile birlikte yaşayan 19 yaşındaki Nurettin Tazegül, 15 yaşına kadar annesiyle, 15 yaşından sonra kendi başına hastaneye gitmeye başlamış. Sürekli kan alan ve ilaçlarla ayakta durmaya çalışan Nurettin Tazegül, kendisine yardım edilmesini istedi.

Nurettin Tazegül, "Vücuttaki ilik yetersiz olduğu için kan üretimi sağlayamıyorum. Bu nedenle büyümede sıkıntı oldu. 19 yaşındayım ama 11 yaşında gibi görünüyorum. Sıkıntılarım çok. Beterin beteri var. Ancak ben kan düşüklüğü nedeniyle uzun süre ayakta duramıyorum. Geçimimi sağlayamıyorum. Ben sadece halkımızdan duyarlılık bekliyorum. İlik nakli için doktorlar riskli değil diyorlar." dedi.

HASTALIĞIMA 1 YAŞINDA TEŞHİS KONDU

Tazegül, şöyle devam etti: "Hastalığıma 1 yaşında teşhis kondu. Bu hastalık doğduktan 3-4 ay sonra belirti vermeye başlıyor. Ben hastalığımı 19 yıldır çekiyorum. Şehir dışındaki hastanelere de gittim. Doktorlar, ilik nakli için yaşın önemli olmadığını söyledi. Yeter ki karaciğerde, kan tahlillerindeki sonuçlar iyi çıksın. Ben haziranda sonuçlanacak tahlilleri bekliyorum."

HASTANE BENİM EVİM GİBİ OLDU

Uygun donör bulunması halinde her an ilik nakli olabileceğini kaydeden Tazegül, "Annem beni 15 yaşına kadar hastanelere götürdü. Babam da vefat etti. Tek başımıza kaldık. 5 seneden bu yana hastanelere tek başıma gidip geliyorum. Annem, engelli kardeşlerim var, onlara bakıyor. Ben sadece bir an önce sağlığıma kavuşmak istiyorum. Hastaneler evim gibi oldu. 5 senedir ilik nakli için koşturuyorum. Ama uygun donör bulunamadığı için bana ilik verilemiyor. Sıraya da giremedim. Bu bir iki kişi ile olacak bir şey değil. Lütfen duyarsız kalmayın." diye konuştu..

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.