Hastanedeki Hırsızlık Anı Kamerada

Hastanedeki Hırsızlık Anı Kamerada

Bahçelievler'de özel bir hastaneye gelen bir bayan 3 kişi, adeta hipnozladıkları görevlinin bakışları arasında, el çabukluğu ile çekmeceden 2 bin TL’yi alarak kayıplara karıştı. Herkesin gözü önünde gerçekleşen hırsızlık olayı,...

Bahçelievler'de özel bir hastaneye gelen bir bayan 3 kişi, adeta hipnozladıkları görevlinin bakışları arasında, el çabukluğu ile çekmeceden 2 bin TL’yi alarak kayıplara karıştı. Herkesin gözü önünde gerçekleşen hırsızlık olayı, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, önceki gün özel bir hastanede yaşandı. Hastaneye muayene olmak için biri bayan 3 kişi, hasta kabul bölümde çalışan görevlinin yanına geldi. Ellerinde döviz olduğunu gösteren hırsızlar, görevli bayanın dikkatsizliğinden faydalanarak, çekmecen aldıkları para destelerinin arasından 2 bin TL'yi tırnakçılık yöntemi ile alarak kayıplara kaçtı. Hırsızlık anı saniye saniye kameralara da yansıdı. Görüntülerde; 3 hırsız döviz bozdurmak bahanesiyle hasta kabul bölünde çalışan bayanın yanına gelerek cebinden cüzdanı çıkarıp dövizleri gösteriyor. Görevli bayan paranın bir kısmını alarak arka odaya gittikten sonra tekrar gelerek yerine oturuyor. Hırsızlardan ikisi görevliyi takip ederken diğeri gözcülük yapıyor. Masada oturan görevliye cüzdanını gösteren hırsızlar bu sırada bayanın paraların bulunduğu açtığı çekmeceye yöneliyor. Bu sırada diğer hırsız da bayanla konuşarak dikkatine başka yöne çekmeye çalışıyor. Erkek olan hırsız çekmeceden adeta görevliyi hipnozlayarak deste ile aldığı paraların içinden el çabukluğu ile bir kısmını cebine atıyor. O sırada olayı fark eden bir başka çalışan hırsızların yanına gitmek isterken hırsızlardan bir tanesi soru sorarak meşgul ediyor. Paraları çalan hırsılar hızlıca hastaneden ayrılıyor.

Olayın ardından soyulduklarını anlayan hastane çalışanları hemen güvenlik görevlilerini çağırdı. Paraları sayan görevliler 2 bin TL’nin eksik olduğunu belirledi. Hastaneye polis ekiplerine çağıran hastane yetkilileri hırsızlıkla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Hırsızlığı anlatan hastane güvenlik amiri Bayram Denizhan, ”Hastanemizin giriş kapısından tek bir bayan içeri girerek danışmaya diş bölümünü soruyor. Arkadaşımızda burayı tarif edince buraya geliyorlar. Giriş kattan üst kata çıkıyorlar. Burada Türkçe bilmiyor numarasıyla arkadaşımıza hasta kabuldeki arkadaşımıza para bozdurmak bahanesiyle sarraf arıyoruz para bozduracağız işte diş yaptıracağız bahanesiyle bir tanesi bayan arkadaşımızı oyalıyor. Bir erkek de yanında para bozdurmak bahanesiyle para gösteriyor. Parayı uzatıyor. Yanına yaklaşıyor bankonun arka tarafına geçiyor. Laf kalabalığı ile şeye tutuyor. Bayan da öbür taraftan dikkatini başka tarafa çekiyor. Çekmeceye elini uzatarak yirmiliklerin olduğu gözden bir demet parayı alıyor.” dedi.

Bayram Denizhan, “Kanunda biz ona tırnaklama diyoruz. Tırnaklama yöntemiyle üç sefer destenin içinden parayı çekiyor. Toplam 2 bin TL’ ye tekabül ediyor. Olay böyle gerçekleşiyor. Diğer bir tanesi de bizim hasta yatış bölümündeki arkadaşımız olayı fark etmesi üzerine buraya gelmek istiyor. Ona da başka bir şeyler sorarak oradaki arkadaşımızı engelleyerek bu tarafa geçmesini engelliyor.” şeklinde konuştu.

Hırsızlar gidince olayın anlaşıldığını belirten Denizhan, “Onlar çıkınca hemen anlamışlar. Onlar çıkınca bize haber verdiler. Biz geldik saydı arkadaşlarımız 2 bin eksik olduğu öğrenildi.” dedi.

Olayı emniyete bildirdiklerini söyleyen Denizhan, “Karakola müracaatımızı yaptık gerekli delilleri ve görüntüleri polise bildirdik verdik başvurumuzu da yaptık.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.