Hastanede Kürtçe yasaklandı yalanı!

Hastanede Kürtçe yasaklandı yalanı!

Her gün yüzlerce Arap, Kürt, Nijeryalı gibi yüzlerce yabancı uyruklu kişinin sağlık hizmeti aldığı Konya Meram Eğitim Araştırma Hastanesi'nde 'Kürtçe konuşmanın yasaklandığı' şeklinde yayınlanan haberlerin art niyetli ve aslının olmadığı ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK yanlısı yayın yapan Peyamakurd, krdnews gibi bazı sitelerde Meram Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Kürtçe konuşmanın yasaklandığı Mehmet Erbil isimli Kürt kökenli bir kişinin Kürtçe konuştuğu için tehdit edildiği şeklinde haberler yayınlandı. Mehmet Erbil isimli kişi  hastanede Kürtçe konuştuğu için güvenlik görevlileri tarafından darp edildiğini ve sıkıntılar yaşadığını iddia etti. İlgili haber sitelerinin Kürtçe bölümlerinde haberde 'Hastanede Kürtçe konuşma yasaklandı' şeklinde bir ibare bulunurken Türkçe haberde böyle bir ifadenin bulunmaması yapılmaya çalışılan dezenformasyon çalışmasını gösterdi.

fireshot-capture-41---kurtce-konusan-gence-tehdit-hastanede-_---http___www.krdnews.net_news_turkiy.png

KURALLARA UYMAYI REDDETTİ

Konya İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre ise  Mehmet Erbil isimli şahısın kurallara uymamakta diretmesi ve güvenlik görevlilerin taviz vermemesi üzerine böyle bir yalana başvurduğu öğrenildi. Yetkililerden alınan bilgiye göre,  Mehmet Erbil, 27 Mart tarihinde kızının topuk kırığı şikayeti ile hastaneye geldi ve 3 gün boyunca tüm hastane hizmetlerinden sorunsuz faydalanıp tedavi bitimi ile 30 Martta taburcu oldu. 29 Mart günü 4-5 yaşlarındaki diğer kızını yataklı bölüme yasak olmasına rağmen sokmak isteyen Mehmet Erbil, güvenlik görevlilerinin hastanenin böyle bir kuralı olduğunu söylemesine rağmen Kürtçe küfürler etmeye başladı. Buna rağmen sağduyulu davranan güvenlik görevlileri Erbil'e herhangi bir darpta da bulunmadı. Hastane kurallarına göre küçük yaşta çocuklar sağlık endişesi nedeniyle yataklı hasta ziyaretlerine alınmıyor Yayınlanan haberlerin hastane kurallarına uymayı reddeden Erbil yazdığı yalan senaryolar ile yayınlandığı düşünülüyor.   

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum