Hastalıklarını kedilerine bakarak unutuyor

Hastalıklarını kedilerine bakarak unutuyor

Konya'nın Seydişehir ilçesinde kendisini sokak hayvanlarına adamış bir ev hanımı, yeri geliyor kendi sağlık sorunlarını bir kenara bırakıyor ama kedilerinin bakımını asla ihmal etmiyor.

Kedilerine adeta bir anne şefkati ile yaklaşan 47 yaşındaki ev hanımı Hatice Sütlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araba çarpmış, felçli, sakat, hasta, yaralı birçok sokak kedisini evine alarak tedavi ettiğini söyledi.

En büyük destekçisinin, eşi Ömer Sütlü olduğunu belirten Hatice Sütlü, eşinin kasaplardan, mezbahadan her gün gidip ciğer getirdiğini, ciğer olmadığı zamanlarda makarna, çorba pişirerek kedilerine yedirdiğini anlattı.

Halen 30'dan fazla sokak kedisine ve bir köpek yavrusuna baktığını ifade eden Sütlü, ''Çok küçük yaştan beri kedilere ve diğer hayvanlara aşırı sevgim var. 6 yıldır çok sayıda sokak kedisi ve köpeğine eşimle bakıyoruz. Sokak kedileri öyle alıştılar ki bize, oturduğum binanın önünde her sabah benim gelmemi beklerler. Çünkü ben onlara her sabah eşimin mezbahadan getirdiği ciğerleri parçalayıp yediriyorum'' dedi.

Sütlü, gece saatlerinde de çöp konteynerlerinin etrafında onlarca kedinin, eşinin yolunu gözlediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

''Ben behçet hastasıyım, şeker ve tansiyon hastasıyım. Astım ve damar tıkanıklığı rahatsızlıklarım da var. Bu kadar çok sağlık problemi arasında kedilerime olan sevgim sayesinde hayata tutunuyorum. Hastaneye yatmam, Konya'ya gitmem gerekiyor. Fakat kedilerim için gidemiyorum. Yattığım yerde tedirgin oluyorum, çok üzülüyorum, kedilerimi düşünüp duruyorum. Beni belediyeye şikayet edenler oluyor. Zabıtalarla, belediyenin temizlik işleri amirleri ile kedilerim için çok kez tartıştım. Bazı komşularımla şiddetli tartışmalar bile yaşadım. Beni hayvan sevgimden kimse mahrum edemez. İsterlerse Başbakanlığa şikayet etsinler. Ben de onları hayvanları koruma derneğine şikayet ederim.'' 

Yaklaşık 10 yıl önce kaybettiği kedisi için günlerce ağladığını, çok üzüldüğünü ve hala unutamadığını söyleyen Sütlü, ''Sadece evde beslediğim kedime değil, tüm hayvanlara, özellikle sokakta aç kalmış, hasta hayvanlara çok acıyor ve üzülüyorum. Araba çarpmış felçli bir kediye 18 gün evimde bebek bezi bağlayarak baktım. Öyle ki kemiklerinin gelişmesi için hazır yoğurt ve sütle besledim, güneşli yerlerde yatırdım. Kedi 18 gün sonra tek ayağının üstüne kalkabildi. Yavru bir kedinin ağzını cam kesmiş ve çok şişmişti. Tentürdiyot ve oksijenli su ile temizledim, yıkadım, baktım, iyileştirdim. Başka bir felçli kediyi iyi besleyerek, hayatta kalmasını sağladım'' diye konuştu.

- "Onun mutlu olduğunu fark ettim ve..."

Ömer Sütlü (52) ise eşinin kedilere ve sokakta kalmış diğer hayvanlara olan merhameti ve sevgisini evlendiklerinden beri bildiğini anlatarak, "Önceleri bu durumdan biraz rahatsız olsam da zamanla eşimin hayvanlarla ilgilendiği anlarda çok mutlu olduğunu fark ettim. Ben de eşimin mutlululuğu ve huzuru için elimden geldiğince ona yardımcı olmaya çalışıyor, sokak hayvanlarını beslemek için yardımcı oluyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.