Hastaların odasına kitap hizmeti veren hastane

Hastaların odasına kitap hizmeti veren hastane

Konya Numune Hastanesinde 4 bine yakın kitap ile oluşturulan kütüphane odacıkları sayesinde, yatan hastalar günün her saati görevlileri telefonla arayarak kitap okuyabiliyor.

Hastanenin Başhekimi Süleyman Dönmez yaptığı açıklamada, hastaların, gazete ve kitap okuma isteklerinin kendilerine ulaştığını söyledi.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve "Konya Kitap Okuyor Platformu" ile imzalanan protokol kapsamında çalışma başlattıklarını belirten Dönmez, "Özellikle yatan hastalarımızın okuma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, romandan kişisel gelişime, dini eserlerden çocuk kitaplarına 4 bin civarında eserle poliklinik ve servis katlarında kütüphane oluşturduk. Kütüphanemizin, hastalar, yakınları ve çalışanlardan bin 241 üyesi bulunuyor" diye konuştu.

Hastaların kitaba en kolay şekilde ulaşmasını sağlamak istediklerini anlatan Dönmez, "Hastalarımızın odalarına kadar hizmet sunuyoruz. Bir telefonla görevlilerimizi aramaları halinde, gecenin 3'ünde bile olsa hastalarımızın ayağına kitap götürüyoruz. Ayrıca kütüphanemizdeki eserleri sürekli yenileyerek güncel tutmaya çalışıyoruz" dedi.

"HASTALIĞIMI UNUTUYORUM"

Aksaray'dan tedavi için gelen 12 yaşındaki Fatma Nur Hüyük, odasında kütüphane bilgilendirme afişlerini görünce mutlu olduğunu söyledi.

Kütüphaneden istediği türde esere kolaylıkla ulaşabildiğini aktaran Hüyük, "Rahatsızlığım nedeniyle okulumdan uzak kalıyorum. Hastanede böyle bir uygulamanın olmasından çok memnunum. Okulumdan ayrı kalsam da zamanımı kitap okuyarak değerlendiriyorum. Bu sayede hastalığımı da unutuyorum" sözlerine yer verdi.

"İLAÇ GETİRİR GİBİ KİTAP GETİRİYORLAR"

Hastalardan 53 yaşındaki Zübeyde Camcı da kitap okuyarak rahatsızlıklarını unutabildiklerini dile getirdi.

Hastane görevlilerinin ilgisinden çok mutlu olduğunu ifade eden Camcı, "Sürekli hastalığımızı düşünerek, hem kendimize hem de yakınlarımıza sıkıntı yaşatmaktansa kitap okuyarak meşgul oluyoruz. Telefon açtığım zaman kitap geliyor. İlaç getirir gibi kitap getiriyorlar. Sağ olsunlar, böylece hastalığımızı unutturuyorlar" diye konuştu. 

Hastane çalışanlarından Mehtap Güven, kitap okumayı çok sevdiğini dile getirerek, "Hastanemizde kütüphane açılmadan önce kitap okumaya fırsat bulamıyordum. Şimdi rahatlıkla kitap okuyabiliyorum. İstediğim her türde kitabı burada bulabiliyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.