Hastalar tehlikede!

Hastalar tehlikede!

Türk Tabipler Birliği Merkez Komite Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, yaptığı açıklamada 'Şehir Hastaneleri' projesinin hem sağlık olarak hem ekonomik olarak büyük riskler taşıdığını söyledi.

AK Parti hükümetinin övünerek anlattığı 'Şehir Hastaneleri' projesine tıp dünyasından tepkiler gelmeye başladı.
Türk Tabipler Birliği Merkez Komite Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Türkiye'de uygulamaya başlayan 'Şehir Hastaneleri' projesinin hastalar için tehlike arz etmeye başladığını söyledi.

Dünyada semt hastaneleri modellerinin gelişmeye başladığı bir dönemde Türkiye'nin tam tersi bir uygulamayı hayata geçirmesinin olumsuz sonuçlar doğurduğunu ifade eden Adıyaman, devlet bütçesini ve insan sağlığını tehdit eden 'Şehir Hastaneleri' uygulamasından vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

'Şehir Hastaneleri'nin çözüm değil sorun ortaya çıkardığını ifade eden TBB Merkez Komite Başkanı Adıyaman, konuya ilişkin İstanbul Şişli'de kapsamlı bir toplantı düzenleneceğini bildirdi.

Düzenlenecek “Şehir Hastaneleri: Yalanlar ve Gerçekler” konulu sempozyuma herkesin davetli olduğunu belirten Profesör Adıyaman, toplantının önemli bilgilendirme görevi üstleneceğini vurguladı.

ACİL HASTALARIN DURUMU TEHLİKEYE GİRDİ

“Şehir Hastaneleri' acil hastalar için ciddi tehlikeler yaşattığını söyleyen Adıyaman, “Öyle ki, örneğin Ankara’da Mamak’taki bir acil hasta ambulansla en yakın hastaneye gideceği yerde, en yakındaki 2-3 hastaneyi geçip en uzaktaki şehir hastanesine yönlendiriliyor. Bu akıl almaz yöntem çok ciddi bir sağlık sorunudur” ifadelerini kullandı.

ŞEHİR HASTANELERİ RANT KAPISI HALİNE DÖNÜŞTÜ

'Şehir Hastaneleri'nin 4 yıllık kirasıyla yapılabileceğini ifade eden Prof. Sinan Adıyaman, “Bu hastanelerin 4 yıllık kira parasıyla şehir hastanelerinin tamamı rahatlıkla yapılabilirdi. Oysa şimdi halktan toplanan vergiler 21 yıl boyunca şirketlere rant olarak akacak” değerlendirmesinde bulundu.

Devletin 2008 yılında devletin 6 milyar lira ilave kira parası ödemek zorunda kaldığını söyleyen Adıyaman, 'Şehir Hastanesi' projenin millete ve devlete büyük bir yük haline geldiğini aktardı.

Ayrıca Adıyaman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yazdığı mektupta hastanelerin sağlık hizmeti sunmaya uygun inşa edilmediğinden ölümcül enfeksiyon risklerine, sağlık personelinin sağlığını daha da bozan, halkın sağlığını riske atan mekanizmadan vakalara acil müdahaleyi engelleyen sisteme kadar tüm sorunları anlattığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.