Hastalar mağdur oldu!

Hastalar mağdur oldu!

SGK’nın Medula Sistemi gün boyu bakımda olunca hastalar ilaç almakta zorlandı. Türkiye genelinde ve Konya’da gün boyunca hastalar ilaçlarını almak için eczanelerde saatlerce beklemek zorunda kaldı

SGK’nın Medula Sistemi gün boyu bakımda olunca hastalar ilaç almakta zorlandı. Türkiye genelinde ve Konya’da gün boyunca hastalar ilaçlarını almak için eczanelerde saatlerce beklemek zorunda kaldı. Medula Reçete Provizyon sistemi bakıma alınınca hastalar ve eczaneler mağdur oldu. Hastanalerde tedavi görüp, reçete alan hastalar eczanelere gittiğinde büyük bir şokla karşılaştı.

Acil hastaları için ilaç talep eden vatandaşlar elleri boş çıkınca eczacılarla tartıştı. Eczacılar ise hastalara durumu anlatmakta zorlandı. Sistemdeki zamansız bakım yüzünden hastalar ve eczacılar karşı karşıya geldi. Özellikle yaşlı hastalar gün boyu ilaç beklemek zorunda kalarak, büyük bir mağduriyet yaşadı.

Çumra Eczanesi Sahibi Hülya Özsümen, Medula Sisteminde yapılan bakım yüzünden ilaç veremediklerini belirterek, hastaların bu yüzden eczacılara tepki gösterdiğini söyledi. CİMER’i defalarca arayarak, durumu ilettiğini kaydeden Özsümen, “Hastaneden gelen hasta vatandaşlarımız gün boyu eczane eczane gezdi. Özellikle yaşlı hastalarımız büyük bir mağduriyet yaşadı. 4-5 saat boyunca eczanemizde bekleyen insanlar oldu. Bu tür mağduriyetlerin yaşanmaması için sistemdeki bakımların hafta sonu yapılmasını istiyoruz“ dedi.

Eczaneden ilaç almak için sabahtan bu yana beklediğini kaydeden Gülşen Özmen isimli yaşlı kadın ise ilaç alırken çok zorlandığını dile getirdi. Zaman zaman bu sıkıntıların yaşandığını kaydeden Özmen, “Bizim gibi yaşlı hastalar çok zorluk yaşıyor. Lütfen hizmetlerde bir aksama olmasın“ çağrısında bulundu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum