Hasta Yakını Tarafından Öldürülen Ersin Arslan, Ölümünün 2’nci Yılında Anıldı

Hasta Yakını Tarafından Öldürülen Ersin Arslan, Ölümünün 2’nci Yılında Anıldı

Gaziantep'te 17 Nisan 2012’de bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr.

Gaziantep'te 17 Nisan 2012’de bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan, ölümünün 2’nci yıl dönümünde adını taşıyan hastanenin önünde düzenlenen törenle anıldı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Beyazıt İlhan, “Başta Başbakan ve Sağlık Bakanı olmak üzere, hedef gösteren dilleri, sağlık alanında yaşanan sorunların sorumlusu olarak her fırsatta sağlık çalışanlarının gösterilmesi ciddi bir problem olarak karşımızda duruyor.” dedi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, Türk Tabipler Birliği, Sağlık Sen ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile sağlık çalışanlarının katıldığı anma programı Dr. Ersin Arslan Hastanesi önünde gerçekleştirildi. Arslan anısına saygı duruşunda bulunulan programda, sağlık çalışanları ellerinde taşıdıkları dövizlerle sağlıkta şiddete tepki gösterdi. Burada konuşan TTB Genel Sekreteri İlhan, dünyada ve Türkiye’de sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin nedeninin çok tartışıldığını söyledi. Bunun sebeplerini bildiklerini kaydeden İlhan, “Sağlık çalışanlarına yönelik yöneticilerin, başta Başbakan ve Sağlık Bakanı olmak üzere, hedef gösteren dilleri, sağlık alanında yaşanan sorunların sorumlusu olarak her fırsatta sağlık çalışanlarının gösterilmesi ciddi bir problem olarak karşımızda duruyor. Günlük iş yükündeki tırmanma, sağlıktaki dönüşüm programının sağlık alanına yansıması, sağlık çalışanlarını canından bezdirecek bir iş yükündeki artış, sağlık çalışanlarının dinlenememesi hastaya, yeterince zaman ayıramaması, sağlık çalışanlarını itibarsızlaştıran tavırlar, söylemler ne yazık ki biliyorsunuz sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti büsbütün artırmış durumda. Sağlıkta dönüşüm programıyla, sağlıkta artan şiddet arasında çok yakın bir ilişki var. Bunu çok açık biçimde ifade ediyoruz. Gerekçeleriyle de defalarca ortaya koyduk. TBMM’de hazırlanan rapor da bunu ortaya koydu. Alınması gereken önlemleri ifade ettik. Bu rapor doğrultusundaki önlemlerin bir an evvel alınmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Bozuk bir sağlık sisteminin olduğuna dikkat çeken İlhan, “Bu sistemde tedavi olamayan hastalarımız var. Çalışanlara yönelmiş öfke ve şiddet var. Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şartlarda hekimlik, diş hekimliği, hemşirelik, ebelik, teknisyenlik yapılamaz. Nitelikli sağlık hizmeti verilemez. Onun için üzgünüz, kırgınız, öfkeliyiz.” açıklamasında bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.