Hasret sürüyor

Hasret sürüyor

Konya takımlarının bulunduğu BAL Ligi 5.Grup'te sezon tamamlandı. Sarayönü Belediyespor'un 3.Lig'e çıkamaması sonucunda Ereğlispor küme düşerken Akşehirspor ise Selçukspor ise Play Out mücadelesine çıkacak

Bölgesel Amatör Lig'de 26 haftalık maraton sonuçlandı. Büyük çekişmeye sahne olan maçlar sonucunda Konya takımlarından en altta bulunan Ereğlispor, Sarayönü Belediyespor'un Halide Edip Adıvarspor karşısında da yenilmesi ile direk olarak Süper Amatör'e düştü. Grupta bulunan Akşehirspor ise Süper Amatör 2.'si Selçukspor ile Play Out mücadelesine çıkacak. Süper Amatör birincisi İhsaniye Gençlerbirliği ise yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig'de Konya'yı temsil edecek

YİNE OLMADI

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 5.Grup'u lider olarak bitiren ve şampiyon tamamlayan Sarayönü Belediyespor 3.Lig öncesi oynatılan Play Off maçlarında Türk Metal Kırıkkalespor ile Halide Edip Adıvarspor'a yenilerek 6 sezondur devam ettiği lige 7.sezonda da devam edecek. İlk olarak Afyon Yenişehir Stadyumu'nda BAL Ligi 6.Grup birincisi Kırıkkalespor'a uzatmalarda 3-1 mağlup olan temsilcimiz Sarayönü Belediyespor, geçtiğimiz cumartesi günü Kütahya Dumlupınar Stadyumu'nda  Halide Edip Adıvarspor'a 2-0 mağlup oldu. Temsilcimiz bu sonuçla 3.Lig'e çıkma umudunu gelecek sezona bıraktı.

STATÜ KURBANI

Bu sezon değiştirilen Bölgesel Amatör Lig yeni statüsüne kurban giden Sarayönü Belediyespor, geçen sezon ki statü bu sezonda geçerli olsaydı Sarayönü Belediyespor 3.Lig'e yükselecekti. Geçen sezon ki statüye göre Bölgesel Amatör Lig grup birincileri direk olarak 3.Lig'e yükselirken bu sezon statünün değişmesi ile Bölgesel Amatör Lig'te ki grup birincileri kendi aralarında 2 kademeli olarak play off oynadı.

EREĞLİ DÜŞTÜ

Kaderi Sarayönü Belediyespor'un 3.Lig'e çıkmasına bağlı olan Ereğlispor, Sarayönü Belediyespor'un 3.Lig'e çıkamaması sonucunda Bölgesel Amatör Lig 5.Grup'ta Konya takımlarının en altında bulunduğu için Süper  Amatör'e direk olarak düştü.

HEASK'LI İSKENDER'DEN MESAJ VAR

Sarayönü Belediyespor'un 3.Lig'e çıkamaması sonucunda Süper Amatör 2.si Selçukspor ile Play Out oynayacak Akşehirspor'un, Sarayönü Belediyespor ile hüsümeti devam ediyor. Akşehirsporlu taraftarlar Halide Edip Adıvarsporlu kaleci İskender'e Akşehirspor atkısı vererek fotoğraf çektirdi. Çektirdiği fotoğrafla Akşehirsporlu taraftarlar Sarayönü Belediyesporlu taraftarlara gönderme yaptı.

İHSANİYE BAL'DA

Şampiyonluk parolasıyla sezona başlayan İhsaniye Gençlerbirliği Süper Amatör'ü şampiyon olarak tamamladı. Selçukspor ile arasında ki puan farkını kapatarak geriden gelen İhsaniye Gençlerbirliği, son hafta evinde Çatalhüyük Çumra Belediyespor'u 4-1 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte 22 maçlık periyotta 16 galibiyet 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan İhsaniye Gençlerbirliği 53 puan topladı. Aldığı puanlarla sezonu şampiyon tamamlayan İhsaniye Gençlerbirliği gelecek sezonda Bölgesel Amatör Lig'de Konya'yı Sarayönü Belediyespor ile birlikte temsil edecek.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.