"Haşhaşı fazla kaçırmışlar"

"Haşhaşı fazla kaçırmışlar"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Grubunda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Casusluk faaliyetlerinin ortaya çıkarılmasının önünde ciddi bir direnç olduğunu görüyoruz. Paralel yapı Adana'daki soruşturmaya müdahale etti, zanlılar serbest kaldı"

"Tırları durduranlar, MİT mensuplarını tartaklayanlar, tamamen hukuksuz bir biçimde o tırlarda arama yapanlar, bunu sadece ve sadece Türkiye'yi uluslararası arenada zora sokmak adına yaptılar. İnanın düşman gelse böyle namertçe davranmazlardı."

"ABD'de aynı şekilde kara propaganda yapıldı, yapılıyor. Ülkelere mektuplar yazılarak, hatta Ermeni lobisinin temsilcileriyle işbirliği yapılarak. hatta onlara parasal destek verilerek Türkiye'ye karşı çok çirkin, çok alçakça karalama kampanyaları yürütülüyor"

"Biz imajla değil, aktif, ön alıcı, samimi, barışçı dış politikamızla dünyada varız ve bu şekilde varolmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi terörle ve terör örgütleriyle yan yana göstermeye çalışan her rapor, her haber ve yorum sahiplerinin itibarını sarsacak ama Türkiye'ye ve Türkiye'nin itibarına en küçük bir zarar veremeyecektir."

"Adana'da bir vatansever savcı çıktı. Hem casusluk faaliyetleri hem de hukuksuz dinlemeler konusunda soruşturma başlattı. Bazı zanlılar, gözaltına alındı ve tutuklandı. Aradan birkaç gün geçmeden o parelel çetenin mensupları devreye girdiler. Soruşturmaya müdahale ettiler. Paralel yapının medyası manşet atıyor, paralel yapının yargıdaki uzantıları adeta talimat almışcasına zanlıları serbest bırakıyor."

"Birileri şantaja boyun eğmiş olabilir, birileri tehditlerle sindirilmiş olabilir, birileri de haşhaşı fazla kaçırmış olabilir... Ama biz sonuna kadar bu hukuksuzluğun takipçisi olacak, yılmadan, vazgeçmeden, asla boyun eğmeden ve geri adım atmadan bu çetenin üzerine gideceğiz."

"Devletin koridorlarından çeteleri nasıl kovduysak, kovuyorsak, o koridorları nasıl temizlediysek, hiç kimsenin şüphesi olmasın adliye koridorlarından da o çeteleri, o şebekeleri kesinlikle temizleyeceğiz."

"30 Mart seçimlerinde ağır yenilgeye uğrayan siyasi partilerin gündemi farklı yerlere çekmeye çalıştığını görüyoruz. Seçimin üzerinden zaman geçmesine rağmen hala özeleştiri yapmadılar. CHP seçimlere hile karıştığı iddiası ise tabanını oyaladılar. MHP, seçimin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yoğunlaştılar. Bunu da dostlar alışverişte görsün diye yapıyorlar. 3 muhalefet partisinin seçimin verdiği mesajdan kaçarlarsa, bu partilere oy vermiş kardeşlerim bunları sorgulayacaktır"

"CHP ve MHP paralel yapı ile işbirliği yapmalarının hesabına bu millete vermek zorundadır. Biz hiçbir zaman gerilimin tarafı olmadık. Bu ülkede biz 12 yıldır plan ve proje siyasetinin temsilcisi olduk onlar ne yaptılar? Bunu onlara sorun yeter. Biz eser ürettik onlar sadece gerilim ürettiler."

"8 seçim geçirdik ve her seferinde zaferle çıktık. Her seçim sonrasında başta medya olmak üzere bizden balkon konuşması yapmamızı ve gerilimi düşürmek için gereken adımı attık. Biz bu olgunluğu gösterirken muhalefet partilerinden hiçbir zaman bunu görmedik. Biz elimizi uzattık onlar yumruk attılar. Gidelim partilerinde konuşalım dedik ama hiçbir zaman kabul etmediler. Şimdi gerilimin tarafı kim?"

"Geçen hafta ben burada bir ifade kullandım, Bahçeli'yle alakalı. Beyefendi rahatsız olmuş. Peki aynı gün grup konuşmasında Bahçeli'nin şahsıma yönelik hakaretlerini, kulakları bunların sağır mıydı, dinlemediler mi? Sen bu ülkenin Başbakanına bu denli hakarette bulunacaksın, bu ülkenin Başbakanı bir buçuk yıldır isminizi ağzına almadı, size hala cevap vermeyecek. Kusura bakmasınlar; biz bir yanağına tokat atıldığı zaman öbür yanağını uzatanlardan değiliz. Bizim kültürümüzde bu yok."

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin krize çevrilmesine izin vermeyeceğiz"

"Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimleri bugüne kadar hep sancılı oldu biz bu sancılı durumu sona erdirmek için Cumhurbaşkanını halk seçsin istedik ve ilk kez Ağustos ayında Cumhurbaşkanı'nı halk seçecek. Geçmişte olduğu gibi bu durumun krize çevrilmesine izin vermeyeceğiz. Krize mahal vermeyeceğiz. Yere sağlam basıyoruz. Bizler faiz lobisine milleti sömürtmeyeceğiz."

"TBMM'nin açılışının 100. yılına yaklaşırken bizim o ilk meclis ruhunu bu topraklara sirayet etmemiz kaçınılmaz zarurettir. Başkalarına kibirle bakanlar bu ülkeye kardeşliği değil husumeti getirirler. Gerilim siyaseti belli zamanlarda üç-beş oy getirse de orta vadede fayda getirmez. Geçen hafta da söyledim. Muhalefetten balkon konuşması bekliyorum. Biz artık muhalefetin Türkiye'yi kucaklamasını istiyoruz. Biz milleti bağrımıza bastık. 12 yıl önce hayali daha kurulamayan işler yaptık. Daha çok işimiz var. 2023 çok önemli. Batının gelişmiş ülkelerine bakın muhalefet iktidarla işbirliği yapabiliyor. Biz de böyle bir durum yok."

"Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız. 77 milyonun her bir ferdinin de bu hissiyat için de olduğunu biliyorum. Kişisel hırsları bırakıp Türkiye'yi öne çıkaranlar görecekler ki kazanacaklar. Türkiye'yi her alanda büyük zaferlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu kutlu yolda bizimle yürümek isteyenlere kapımız açık. İnşallah 2023'ü hep birlikte inşaa edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.