Hasan Angı: Değişim şart

Hasan Angı: Değişim şart

AK Parti Konya İl Teşkilat Başkanı Hasan Angı, "Kamuoyunun beklentisine uygun isimlerin aday olması önceliğimizdir" dedi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için henüz bir başvurunun yapılmadığını, ilçe belediye başkanlarından da değişecek isimlerin olduğunu söyleyen AK Parti Konya İl Teşkilat Başkanı Hasan Angı, "Kamuoyunun beklentisine uygun isimlerin aday olması önceliğimizdir" dedi

AK Parti Konya İl Teşkilat Başkanı Hasan Angı, aday adaylığı başvuru süreci ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Başkan Angı, Konya genelinde 200'den fazla başvuru yapıldığına dikkat çekti. Önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artacağının altını çizen Angı, "5-6 başvuru yapılan ilçeler de var, başvuru sayısı 10'u geçen ilçe de var. Sayının netleşmesi için biraz daha beklemek gerekiyor. Müracaat sayısı, beklediğimiz seviyede oldu. Belediye meclis üyeliği için de 3 Aralık'a kadar vaktimiz var. Her seçimin bereketini bu seçimde de göreceğiz" diye konuştu.

img_9449.jpg

BÜYÜKŞEHİR'E BAŞVURU YAPAN OLMADI

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için şimdiye kadar hiç bir başvurunun yapılmadığını dile getiren Başkan Angı, alınan genel merkez kararı ile mevcut belediye başkanlarının adaylık başvurusu için müracaatlarının alınmayacağını hatırlattı. Bu karardan sonra yetkinin tamamı ile genel merkezde olduğunu ifade eden Angı, "Flaş isimler genellikle büyükşehir belediyeleri için olur. Hangi bürokrat, işadamı veya akademisyen geldi diye merak edilir. Geçmişte Büyükşehir için talepte böyle talepte bulunanlar oluyordu. Bu dönem böyle bir şey olmadı" şeklinde konuştu.  

BÜROKRATLARDAN VE İŞADAMLARINDAN BAŞVURU VAR

"İlçeler bazında Ankara bürokrasisinden, İstanbul'dan işadamlarından ve Konyalı bürokratlardan müracaatlar var" diyen Angı, daha sonra şunları kaydetti: "31 ilçenin tamamını önemli görüyoruz. Nüfusu daha fazla olan yerlerde daha fazla seçmene ulaşmak gerekiyor. Bazı ilçelerde yüzde 80'den fazla oy aldık. Bazı yerlerde de yüzde 60 veya 50'ye düşüyoruz. Yani ilçelerde çok fazla oy aldığımız yerler de bulunuyor diğer partiler ile başa baş gittiğimiz yerler de. 3 tane ilçede belediye bize ait değil. Tuzlukçu CHP'ye ait. Bu dönemde mevcut başkanları yine aday gösterildi. Doğanhisar'da MHP'den seçimi kazanan, ihraç edilecekken istifa edip bağımsız olan ve son olarak İYİ Parti'ye geçen bir isim var. Emirgazi'de MHP'den seçimi kazanmış bir parti var. Geçen seçimlerde farklı partiden kazanıp, bize gelen belediye başkanları da var. Bu anlamda her ilçe önemli aynı zamanda her ilçe için de farklı yöntem ve ilgi gerekli."

DEĞİŞEN BELEDİYE BAŞKANLARI OLACAK

"Mevcut belediye başkanları arasında değişimini öngördüğünüz isimler de var mı?" sorusunu da yanıtlayan Angı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Var tabi. Genel merkezimiz başkanların 5 yıllık hizmet kalitesine ve verimliliğine bakarak bunu söylüyor. Ayrıca bu dönemde çıkacak aday adaylarının profilleri de değişim için etkili olacak. Bu anlamda bir değişiklik gözüküyor. Fakat değişim şu veya bu ilçede olacak demek doğru olmaz. Mevcut başkanlar üzerinde değerlendirmeler yapılıyor. Hedefimiz oy oranımızı yükseltmek olacak. Saha araştırmaları ve anket çalışmaları bu yüzden yapılıyor. Parti olarak isabetli kararlar vermek için çalışıyoruz. Kamuoyunun beklentisine uygun isimlerin olması önceliğimiz. Partimize karşı insanların bakışı bellidir. Her seçimde birinci oluyoruz. Yerel seçimler adaya endeksli bir seçim olur genellikle. Bu doğrultuda yürüyeceğiz. Bu yürüyüşte mevcut arkadaşlarımızın bir kısmı var, halk memnuniyeti gayet iyi. Yola devam denilecek. Kritik yerlerde daha güçlü isimler tercih edilecek. Teşkilat temayülleri önemli. Sahada yüz yüze ve telefon üzerinden anketler yapılıyor. Kanaat önderleri ile görüşülüyor. Gelen düşünceleri alıyoruz. Her sese kulak veriyoruz. Sahadaki analizlerimizi artırdık. Süreci hassas şekilde ilerletiyoruz. Önce Büyükşehir ve il adayları açıklanacak daha sonra da ilçe adayları kamuoyu ile paylaşılacak. Adayların netleşmesi Aralık ayının 1. veya 2. haftası olabilir."

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.