Harekatta 8. gün!

Harekatta 8. gün!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de oluşturulmak istenen terör koridorunun ortadan kaldırılması, bölgeye barış ve huzurun getirilmesi amacıyla yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı 8’inci gününe girdi.

Telabyad ve Resulayn ilçe merkezlerinde kontrolün sağlandığı harekâtta, iki ilçe arasındaki köylerin terör örgütü PKK/YPG’den arındırılmasına devam ediliyor.

Türkiye’nin güney komşusu Suriye’de 2011 yılında başlayan iç savaşın ardından ülkenin kuzeyinde, Fırat Nehri’nin doğusunda kalan yerleşim alanları, 2015 yılından itibaren terör örgütü PKK/YPG kontrolüne girdi. Türkiye, terör örgütünün silah bırakmasına yönelik çağrısının karşılıksız kalması üzerine Fırat’ın doğusuna askeri harekât düzenleyeceği sinyali verdi. Bunun üzerine ABD ve çeşitli ülkeler, askeri operasyon yapılmaması ve belirli bir takvim çerçevesinde terör örgütünün işgal ettiği alanlardan çekilmesi önerisinde bulundu. Belirlenen takvim doğrultusunda çekilme olmadığı gibi, terör örgütüne silah ve mühimmat desteği sağlanması ile Türkiye, Ağustos ayında askeri harekâtın kaçınılmaz olduğu sinyalini verdi. Türkiye’nin ABD ile yaptığı mutabakat ve verdiği tüm sürelere rağmen teröristler bölgeyi terk etmeyince Türkiye, 9 Ekim günü saat 16.00 itibariyle Barış Pınarı Harekâtı’nı başlattı.

20 SİVİL ŞEHİT OLDU

Sivillerin zarar görmemesi için titizlikle yürütülen harekat sırasında teröristler sınır hattındaki Şanlıurfa’nın Suruç, Akçakale ve Ceylanpınar ilçeleriyle Mardin’in Nusaybin ve Kızıltepe ilçeleri ve Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı ile terörden arındırılan Suriye’nin Cerablus, El Bab ve Azez kentlerine roket ve havanla saldırı düzenledi. 700’ün üzerinde roket ve havan mermisinin atıldığı saldırılarda, aralarında çocukların da olduğu 20 sivil şehit oldu, 200 kişi ise yaralandı. Fırat’ın doğusundaki harekâtta 4 asker şehit oldu, 155 asker ise yaralandı.

3 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Barış Pınarı Harekâtı’nda dün üç askerimiz şehit oldu.  Harekatta Adıyamanlı Piyade Uzman Onbaşı Mesut Çelik (28), YPG/PKK’lı teröristler tarafından yapılan hain saldırıda şehit oldu. Münbiç bölgesinde devam eden operasyonda ise teröristlerin attığı havan ateşi sonucu 2 askerimiz şehit düştü. 

2 İLÇE MERKEZİ İLE ONLARCA KÖY TERÖRDEN ARINDIRILDI

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad ve Resulayn ilçe merkezleri ile Suluk beldesi ve onlarca köy PKK/YPG’li teröristlerden temizlendi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), harekatın 7’nci gününde bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısını 595 olarak açıkladı.

TERÖRİSTLERİN TUZAKLADIĞI PATLAYICILAR İMHA EDİLİYOR

‘Barış Pınarı Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) teröristlerden arındırılan Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Tel Abyad kentinde tuzaklanan patlayıcılar, imha ediliyor. Meskun mahal operasyonunda, askerlerin tek tek belirlediği patlayıcılar, alınan güvenlik önlemlerinin ardından kontrollü olarak imha ediliyor. Tuzaklanmış patlayıcıların imhası sırasında meydana gelen şiddetli patlama, Türkiye tarafından da duyuluyor.

SEVKİYAT SÜRÜYOR

Öte yandan sınır hattına TSK tarafından sevkiyat da devam ediyor. TSK birliklerince sınır hattına zırhlı araç sevkiyatı sürdürüldü. Askerlerimiz sınırı geçmek üzere geldikleri Akçakale’de, küçük çocuklar tarafından Türk bayrakları ile sevgi gösterisinde bulunuldu.

askerimiz-ilerleyisini-surduruyor-2-1571166545.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.