Harekât başarıyla devam ediyor

Harekât başarıyla devam ediyor

Bütün dünyayı karşısına alarak Barış Pınarı Harekâtını başlatan Türkiye, operasyonun 6. gününe girdi. Harekâtta 4 askerimiz ve 18 vatandaşımız şehit düştü, çok sayıda kişi de yaralandı. Yaklaşık 15 nokta ise terör örgütlerinden temizlendi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 09.10.2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Barış Pınarı Harekatını başlattı. Sınır güvenliğini sağlamak, güvenliği sağlanan bölgelere Türkiye'de yaşayan yaklaşık 3 buçuk milyon Suriyeli'yi yerleştirmek ve terör örgütünü kaynağından kurutmak amacıyla yapılan harekât, ilk önce F-16'lar havalandı ve Tel Abyad ve Rasulayn'daki YPG mevzileri bombalandı. Aynı günün gecesinde ise Tel Abyad ve Rasulayn'a kara harekatı başlatılırken sabah da obüs atışlarıyla terör mevzileri yok edildi. Harekatın dördüncü günününde  Resulayn şehir merkezinin kontrolü ele geçirildi. Barış Pınarı Harekatı'nın 5. gününde Milli Suriye Ordusu Telabyad'ı kuşattı. Fırat'ın doğusundaki PKK/YPG terör örgütüne yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın 5. gününde Milli Suriye Ordusu, ilçe merkezine yaklaştı. MSO birlikleri ilçeyi kuşatma altına alırken, meskun mahaldeki PKK/YPG hedefleri ise Türk topçu birlikleri ve obüsleri tarafından vurularak imha ediliyor. Bölgede çatışmalar sürüyor.

480 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nda 6. güne girildi. Ordu birlikleri ve yerel unsurların ilerleyişi sürüyor. (TSK), Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ'a karşı amansız bir mücadele veriyor. Terör örgütlerine ağır bir darbe indiriliyor. 6 günlük harekat süresi içinde toplamda 480 terörist öldürüldü. Milli Savunma Bakanlığı (MSB)  Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şunlar kaydedildi: "Barış Pınarı Harekatı kapsamında gece boyunca kara ve hava ateş destek vasıtaları ve İHA’larla desteklenen operasyonlar başarıyla devam etti. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 480 oldu."

15 KÖY TERÖRDEN TEMİZLENDİ

TSK'nın başarılı operasyonu sonrasında 15 köy, terörden temizlendi. Kurtarılan bölgelerde arama tarama faaliyeti devam ettiriliyor. Ayrıca bir önceki gün Fırat Nehri'nin doğusunda yer alan Tel Abyad'ın güneydoğusundaki Suluk belde merkezi de YPG/PKK'lı teröristlerden arındırıldı. Suriye-Türkiye sınırındaki Rasulayn ilçesinin batı kırsalındaki Tel Halef ve Asfar Neccar köyleri harekat kapsamında teröristlerden kurtarıldı. Tel Abyad'daki El Yabse, Tel Fander, Müşeyrfe, Dedat, Bir Aşık, Hamidiye, Berzan, Cüdeyde ve Gısas ile Rasulayn'daki Kişto ve Aşağı Kişto köyü, dün, YPG/PKK'lı teröristlerden temizlenmişti. Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Fırat Nehrinin doğusundaki Tel Abyad ilçesinin Halave köyü YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı.

RİSKLİ BÖLGELERDE OKULLAR TATİL

Mardin ve Şanlıurfa'nın sınıra yakın ilçelerinde okullar, operasyon başladıktan kısa süre sonra tatil edilmişti. Alınan bilgilere göre Nusaybin, Suruç ve Birecik'te okullar 3 gün tatil edildi. Riskli bölgelerde tatil kararı alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nusaybin'e 300'e yakın havan mermisinin atıldığını da dile getirdi.

18 SİVİL VATANDAŞ ŞEHİT DÜŞTÜ

Teröristler tarafından düzenlenen hain saldırılarda Akçakale´de 2, Ceylanpınar´da 2, Suruç´ta 3 ve Nusaybin´de 11 olmak üzere toplamda 18 sivil vatandaşımız da şehit düştü. Yine bu saldırılarda çok sayıda sivil de yaralandı. Harekat kapsamında ilerleyişini sürdüren TSK ve SMO askerleri sivillerin zarar görmemesi için hassasiyet gösteriyor. Harekat kapsamında TSK ve MSO askerleri ilk etapta Telabyad ile Resulayn arasındaki 120 kilometre uzunluğundaki hattı teröristlerden arındırmayı hedefliyor. Türk askerlerinin Suriye Milli Ordusu unsurları ile ilerleyişini sürdürdüğü Fırat´ın doğusunda paniğe kapılan birçok terörist ise kaçmayı sürdürüyor. 

4 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Barış Pınarı Harekâtı'nda hayatını kaybeden askerlerin sayısı da 4'e çıktı. Sözleşmeli Er Ahmet Topçu Perşembe günü, Uzman Onbaşı Yunus Mermer, Piyade Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen ve Uzman Çavuş Hacı Bebek de Cuma günü şehit oldu. Tel Rıfat'ta Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına PKK/PYD terör örgütünce düzenlenen havan saldırısında şehit olan Uzman Onbaşı Yunus Mermer memleketi Konya'da dualarla defnedildi.

GAZETECİLER DE SALDIRIYA UĞRADI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Barış Pınarı Harekatı'nı takip eden gazetecilere Kamışlı tarafından keskin nişancılarla saldırı düzenlendi. Terör örgütü PKK/YPG’liler tarafından düzenlenen saldırı sonucu 2 basın mensubu hafif yaralandı. Yaralı gazeteciler, olay yerine giden sağlık ekipleri tarafından tedavi edildi. Ayrıca gazetecilerin kaldığı otelin yanında da patlama sesleri duyuldu.

DÜNYA TÜRKİYE'YE KARŞI

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Türkiye'nin harekatı durdurması için çağrı yaptı. Türkiye ise harekattan vazgeçmeyerek, planlarını bir bir işletiyor. Batı basınının saldırılarına ve Avrupalı liderlerin terör örgütü YPG'ye kol kanat germesine rağmen birçok ülke Türkiye'nin mücadelesinin haklı olduğunu dile getiriyor. ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Kanada, İran, Lübnan, Mısır, BAE, Danimarka ve Finlandiya gibi ülkeler de harekatın sonlandırılmasını istiyor. Ordumuzun yürüttüğü harekâta karşı tepkisini koyan KKTC'nin tutumu ise Türk halkı tarafından tepkiyle karşılandı. Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Barış Pınarı operasyonuna yönelik skandal açıklamalar yaptı. Akıncı ''şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır'' açıklamasında bulundu. Türkiye'den Akıncı'ya çok sert şekilde tepki gösterildi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.