Harçlıklarını ihtiyaç sahibi akranlarına bağışladılar

Harçlıklarını ihtiyaç sahibi akranlarına bağışladılar

Gençlik Anaokulu öğrencileri ihtiyaç sahibi çocuklar için bayram kumbaram projesini tamamlayarak, Cansuyu derneğine teslim etti. Öğretmenleri ile hazırlanan kumbaralar yardıma muhtaç çocuklar için dolup taştı

Gençlik Anaokulu Müdürü Aliye Duman mutluluk ve neşe kaynağı olan bayramların, çocuklarımız için ayrı bir anlam ifade ettiğini belirterek, bayram onlar için mutluluk sebebidir çünkü bayramlar hediyesiz olmaz. Gönüllerimizin neşesi çocuklarımızın, hayatımızın en önemli parçası olduğunu bilerek bayramlık faaliyetini öğretmen ve öğrencilerle başlattıklarını söyledi. Yapılan bayramlık yardımı ile öğrencilerine kardeşlik ve dayanışma duygularını yaşattıklarını belirtti. Duman, çocuklarımızın bu tür etkinlikler ile duyarlılığının arttığını gördükçe mutlu olduklarını ve bir nebze de olsa çocukların yüzünde tebessüm sebebi olmayı amaçladıklarını ifade etti.

MİNİKLERİN TEKNE ORUCU

Özel Gençlik Anaokulu öğrencileri Ramazan ayı dolayısı ile Tekne orucu tuttu. Okul aile iş birliği içerisinde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler aileleri ile birlikte gece sahura kalktı ve öğlene kadar bir şey yemediler. Öğle ezanı ile birlikte minkler hep beraber kurdukları sofrada oruçlarını açtılar. Okul müdürü Aliye Duman, ramazan ayı ve oruç ibadetinin, yalnızca yetişkinler için değil, çocuklar için de önem taşıdığını, kişiliğin oluşmaya başladığı çocukluk döneminde, çocukların ileriki yaşamlarında bir yetişkin olarak yapmaları istenen davranışların temeli bu dönemlerde atıldığını, bu nedenle, çocukları oruç tutmaya teşvik etmek ve onlara oruç alıştırmaları yaptırmak gerektiğini ifade etti. Duman, çocuğun yaşadığını modellediğini ve özellikle 0-7 yaş taklit ve modelleme döneminin en önemli unsuru olduğunu, çocuklar için alıştırma dönemi olduğunu belirtti. İbadet konusunda Peygamberimizin önerdiğinin de çocukları alıştırmaya yönelik olduğunu söyledi. Duman, Tekne orucunun Anadolu’daki eski geleneklerden olduğunu belirtti ve Tekne orucunun, oruç tutma yaşına gelmeyen çocuklara orucu sevdirmeyi, tanıtmayı, onların güzel anılarla büyümelerini sağlamayı amaçlayan bir gelenek olduğunu vurguladı. Bununla beraber geleneksel kültürümüzdeki tekne orucuyla alıştırma döneminin çocuğa yaşatılmış olacağını söyledi. İster yarım gün oruç; ister saatlik, ister aralıklı olsun bu alıştırmaların bir hikmeti olduğunu belitti. Gençlik Eğitim kurumları olarak geleneklere her zaman bağlı olduklarını ifade eden Duman, bu etkinlikler sayesinde öğrencilere geçmişin hatırlatıldığını söyledi.

MEHMET ALİ NURULLAHOĞULLARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.