Hapishane Saldırısında Üst Düzey Taliban Üyelerinin Kaçtığı Öne Sürüldü

Hapishane Saldırısında Üst Düzey Taliban Üyelerinin Kaçtığı Öne Sürüldü

Afganistan’ın kuzeyindeki Faryab vilayetinin hapishanesinde silahlı saldırı düzenlendi.

Afganistan’ın kuzeyindeki Faryab vilayetinin hapishanesinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir saldırgan ve 2 güvenlik görevlisi hayatını kaybederken 5 Taliban'ın hapishaneden kaçtığı öne sürüldü.

Faryab Vilayeti Güvenlik Karargah Amiri Albay Muhammed Naim, yerel bir haber ajansına yaptığı açıklamada, akşam saat 21’de 5 silahlı saldırganın, Meymene şehrindeki hapishanede önce roketle saldırdıklarını ve daha sonra görevlilerle çatıştıklarını aktardı. Kısa süren çatışmada 2 güvenlik görevlisinin öldüğünü ve birisinin yaralandığını bildiren Naim, saldırganların birinin öldüğünü, diğerlerinin de kaçtığını ifade etti.

Hapishane civarında yaşayan bir vatandaş ise "Akşam yemeğindeydik. Aniden çatışma sesi duyduk ve çok korktuk. Birimize zarar gelmesin diye yan odaya geçtik.” diye konuştu.

Çatışma anında hapiste olan Taliban'ın önde gelen 5 ismi Molla İhsanullah, Molla Nimetullah, Mola Cendullah, Damolla Muhammed ve Aşur'un kaçtığı öne sürüldü. Fakat yetkililer, kaçanlarla ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı.

Taliban Bölge Sözcüsü Kari Yusuf, saldırıyı üstlenirken hapishane görevlilerinden 4 kişinin öldüğünü ve 2 kişinin yaralandığını bildirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.