Hamzaçebi’den Başkan Çetin’e Ziyaret

Hamzaçebi’den Başkan Çetin’e Ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i ziyaret etti. Hamzaçebi, “Başkanların ulaşılabilir olması çok önemli. Halk, belediye başk...

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i ziyaret etti. Hamzaçebi, “Başkanların ulaşılabilir olması çok önemli. Halk, belediye başkanına ulaşamıyorsa, orada sorun yığınları var demektir” dedi.

Başkan Çetin’i ziyaret eden Hamzaçelebi, burada yerel yönetimlerin önemine değendi. Hamzaçebi’ye, belediye hizmetleri ve sosyal belediyecilik uygulamaları hakkında bilgi veren Soner Çetin, her hafta Cuma günleri düzenlenen halk günlerini anlattı. Halkın tüm sorun, talep ve şikayetlerini bürokratlarıyla birlikte dinlediğini ve birçok soruna anında çözüm üreterek, halkı memnun ettiklerini aktaran Çetin, “2 Nisan 2014’te göreve geldiğimiz gün, masa ve sandalyeleri belediyenin bahçesine koyarak, tüm başkan yardımcılarım ve müdürlerimle birlikte halkın önüne çıktık. O günden bu yana her hafta halk günü toplantılarımızı sürdürüyoruz. Çukurova ilçesinde ‘Ben belediye başkanına ulaşamıyorum’ diyen bir kişi gösteremezler. Çünkü, Adana’da olduğumuz sürece halkımızın önüne çıkıp, onları dinliyoruz” diye konuştu.

“BAŞKANLAR ULAŞILABİLİR OLMALI”

Başkan Soner Çetin’in anlattıklarını dikkatle dinleyen Hamzaçebi, yerel yönetimlerin yapacağı hizmetlerin önemine değinerek, yerelde başarı olmadan, genel yönetimde başarının mümkün olmadığını söyledi. Halk günü toplantılarını takdirle karşıladığını belirten Hamzaçebi, “Çok güzel bir uygulamaya imza atmışsınız. Belediyelerde, başkanlar ulaşılabilir olmalı. Halk belediyeye ulaşamıyorsa, orada sorun yığınları var demektir. Sosyal belediyeciliğin en önemli gereklerinden biri de budur. Halktan kaçarsanız, sorunlardan da kaçmış olursunuz. Fakat görüyorum ki, halkla iç içe bir yönetim sergiliyorsunuz. Yerel yönetimlerin başarısı, genel yönetimde de başarı sergilemenin en önemli unsuru. Yerel yönetimlerde başarı olmadan, genel yönetimde başarı yakalanamaz” dedi.

“HER HAFTA BİR AÇILIŞ YAPIYORUZ”

Belediye hizmetlerinden de söz eden Başkan Çetin, 2 yıl gibi bir sürede, halka verdikleri sözleri birer birer yerine getirdiklerini belirterek, hizmetteki başarıyı her hafta bir açılış gerçekleştirerek süslediklerini belirtti. Her mahalleye semt kreşi ve emekli evleri projelerini de anlatan Başkan Çetin, halkı kucaklayan projeler ürettiklerini ve bu projeleri de birer birer hayata geçirdiklerini kaydetti.

Ziyarette, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan ve CHP’li yöneticiler de hazır bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.